Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

De aanslag op Donald Trump • een horoscoopanalyse

De aanslag op Donald Trump • een horoscoopanalyse

Op vrijdag 13 juli 2024 om 18:13 uur werd in Butler, in de staat Pennsylvania in de Verenigde Staten van Amerika, tijdens een meeting van de Republikeinen, een aanslag op Donald Trump verijdeld, die presidentskandidaat is. Er viel wel een dodelijk slachtoffer. We beschouwen de horoscoop van het moment van de aanslag om een en ander astrologisch te duiden.

Download hier de horoscooptekening

Trump aanslag horoscoopanalyse Roger Walraedt

De redding van Mercurius

Op het moment van de aanslag is Donald Trump de spreker. Trump wordt daarom aangeduid door de ascendant met als heerser Jupiter, die in val staat in het teken Tweelingen en afkomstig is uit het 6de huis, maar sterk neigt naar de cusp van het 7e huis. Jupiter vormt een oppositie met de ascendant, wat al wijst op een spanning die aan de gebeurtenis is gekoppeld. Hij houdt een toespraak voor anderen, maar door de zwakke positie van Jupiter komt er een kink in de kabel.

De dispositor van Jupiter, Mercurius, tevens heer van het 7de huis en aanduider van anderen, staat in het 8ste huis en vormt een driehoek met de ascendant. Deze driehoek is mee verantwoordelijk voor de goede afloop van de aanslag: Trump kan als spreker op de sympathie van de toehoorders rekenen.

De verborgen vijand

”Doordat de Zon onderschept is als heer van het 8e huis, mislukt de aanslag”

De Maan, als heer van het 8ste huis, staat in het 10e huis en vormt een vierkant met de Zon, haar dispositor, die onderschept is en tevens heer van het 8ste huis. De Zon staat ook in het 8e huis. De twee heersers van het 8ste huis, de Zon en de Maan, staan in een spanningsaspect met elkaar. Er wordt een aanslag gepleegd op het leven van Trump, de spreker, maar doordat de Zon onderschept is als heer van het 8e huis, mislukt de aanslag.

Pluto, de heer van het 12de huis die de verborgen vijand symboliseert, staat onderschept in Waterman en in oppositie met Venus, die onder meer heer van het 10de huis is en het lot bepaalt. De verborgen vijand voert een aanval uit op Trump terwijl hij zijn functie uitoefent. Venus is tevens dispositor van de conjunctie Mars-Uranus, die op de cusp van het 6e huis staat.

Twijfelende sterren & planeten

De conjunctie Mars-Uranus illustreert dat Trump tijdens de uitoefening van zijn functie wordt geconfronteerd met onverwacht geweld dat plotseling opduikt. De conjunctie Mars-Uranus staat echter sextiel met de Zon, medeheer van het 8ste huis, zodat dit gewelddadige optreden niet resulteert in overlijden. De conjunctie Mars-Uranus vormt een inconjunct met de Maan, een twijfelaspect, waardoor het zijn effectiviteit mist en niet resulteert in de dood van de spreker.

De Maan vormt bovendien samen met het sextiel naar Mercurius een jod met Saturnus in het 3de huis. Tijdens het spreken wordt er door een ander een poging ondernomen om Trump te doden, maar door het jod-aspect, dat twijfel zaait, wordt dit verijdeld.

Hoewel er elementen zijn die verwijzen naar een gevaarlijke en onvoorspelbare situatie slaagt Donald Trump er als bij toeval in te ontsnappen aan de dodelijke aanval. Door dit gebeuren wekt hij meer sympathie op bij zijn aanhangers, wat zijn slaagkansen verhoogt.

Link naar de website van auteur en astroloog Roger Walraedt: astranalys.weebly.com

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom