Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

Afscheid van Alain Delon • Horoscoopanalyse van de legendarische Franse acteur

Astrologie
28/08/2024
Afscheid van Alain Delon • Horoscoopanalyse van de legendarische Franse acteur

Op 18 augustus 2024 nam de wereld afscheid van een van de grootste iconen van de Franse cinema, Alain Delon. De legendarische acteur, bekend om zijn intense uitstraling en onvergetelijke rollen, was al enkele jaren na een ernstig herseninfarct niet langer in staat om zijn eigen zaken te regelen en stond onder curatele. De man die ooit de harten van miljoenen veroverde, was slechts een schim van de grootheid die hij ooit was. Om de complexe en fascinerende persoon die Alain Delon was beter te begrijpen, werpen we een blik op zijn horoscoop en de astrologische invloeden die zijn leven hebben gekenmerkt.

De geboortehoroscoop van Alain Delon

Alain Delon horoscoop Roger Walraedt

Download de horoscooptekening

Alain Delon: geboren met een magnetiserende blik

Alain Delon werd geboren in Sceaux op 8 november 1935 om 3:25 uur, met de Zon in het waterteken Schorpioen. Dit verleende hem een doordringende, magnetiserende blik, waardoor hij in staat was het hart van menige vrouw sneller te doen slaan en daarmee ook professioneel succes te oogsten.

Gevoelsmatige benadering en innerlijke strijd

Alain Delon benaderde uiterlijke verschijnselen op een sterk gevoelsmatige basis. Hij was erg gevoelig voor impulsen uit de buitenwereld, die hij als het ware naar binnen zoog, naar zijn onderbewustzijn. Daar trachtte hij deze fenomenen te doorgronden, niet louter verstandelijk, maar vooral gevoelsmatig. Door de intensiteit van het vaste kruis kwam hij echter niet snel met zijn gevoelens naar buiten. Zelfs als hij er iets over losliet, bleef er nog steeds een diepere laag van emoties die hij liever niet prijsgaf, maar die hij bleef doorwoelen.

Omdat Alain Delon voortdurend werkte aan zijn eigen persoonlijkheid en op zoek was naar zijn identiteit, kon hij uiterlijk een zekere geldingsdrang demonstreren. Dit betekende niet alleen dat hij streefde naar maatschappelijk aanzien, maar hij wilde ook aan anderen laten zien waartoe hij in staat was, tot welke diepten of hoogten hij kon doordringen. Delon kon in zijn voelen een grote diepte bereiken, maar werd vaak geconfronteerd met analytisch denken, wat twijfels opriep over zijn gevoelens en innerlijk gevoelde waarden. Die onzekerheid stimuleerde hem echter om zekerheid en vastheid te zoeken, wat zijn denkkracht versterkte.

Het belang van zijn carrière

Alain Delon gebruikte zijn talenten om zijn standing hoog te houden, gestimuleerd door de retrograde Pluto, die dispositor van de Zon en tevens heer van het 2de huis was, en die in zijn 10de huis stond. Delon voelde een sterke innerlijke drang om een solide positie te verwerven en wenste carrière te maken. Een gewone baan was te minnetjes voor de dynamische energie van Pluto. Hij was geschikt voor een beroep waarbij het aankwam op transformatie en het overdragen van informatie. Delon bezat een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en stelde zich in zijn werk op als iemand die zaken grondig transformeerde, wat respect van anderen afdwong, mede omdat hij vaak een sleutelpositie bekleedde.

Pluto haalde de onderste krachten in de Franse acteur naar boven en verschafte hem de mogelijkheid om zelfs de moeilijkste situaties aan te kunnen. In de loop van zijn carrière raakte hij haast zeker in machtsstrijd verwikkeld, mede doordat Pluto in driehoek stond met Jupiter, de heer van het 3de huis. Zijn denken richtte zich op financiële zekerheid en het verwerven van een inkomen. Door het leggen van de juiste contacten en optimaal gebruik te maken van zijn gaven, bouwde hij een succesvolle financiële situatie op in zijn carrière. Delon was in staat om de mensen om hem heen aan te zetten tot grotere activiteit. Hij begreep de zin van vele levensraadsels en wist dit met grote overtuiging aan anderen over te brengen.

Mercurius stond in uitgaand vierkant op Pluto, de planeet van macht en tevens de heer van het 2de huis. Alain Delon demonstreerde een zeer diepgaande manier van denken, maar hij verkondigde zijn ideeën soms nogal onomwonden. Zijn gedrag was vaak extreem: de ene keer bekritiseerde hij alles, terwijl hij het de andere keer met veel zelfbeheersing accepteerde. Doordat zijn reacties nogal onvoorspelbaar waren, ondervond hij soms afwijzing van anderen. Toch streefde hij ernaar om zelf in een positie te komen waarin hij macht over anderen kon uitoefenen. Delon beschikte over een scherp intellect dat tot in de diepte van problemen wilde doordringen, wat hem tot verrassende inzichten bracht die anderen niet altijd begrepen.

Met Venus in Maagd voelde Alain de behoefte om mensen en dingen op een concrete en praktische wijze te verbinden. Hij was bereid anderen te helpen, maar deed dit op een goed beredeneerde manier.

Roger Walraedt

Weegschaal als ascendant

”Weegschaal, het teken van vriendelijkheid en streven naar harmonie, zorgde ervoor dat Alain Delon disharmonie moeilijk kon verdragen.”

Alain Delon werd geboren met zijn ascendant in het teken Weegschaal, dat door Venus werd beheerst. Dit gaf hem een sterk gevoel voor schoonheid, kunst en harmonie. Alain hield van uiterlijke schoonheid en opsmuk, en door zijn verschijning maakte hij graag een goede indruk op anderen. Hij gebruikte vaak zijn charme om mensen te overtuigen. Weegschaal, het teken van vriendelijkheid en streven naar harmonie, zorgde ervoor dat hij disharmonie moeilijk kon verdragen. Daarom probeerde Alain altijd om geschillen bij te leggen en tot een compromis te komen, hoe moeilijk dat ook mocht zijn. Door zijn angst om anderen te misnoegen, vond hij het vaak moeilijk om ‘nee’ te zeggen en was hij geneigd om de eisen van anderen te volgen.

Het legendarische Franse cinema-icoon leek soms niet erg standvastig, aangezien hij zijn standpunt niet lang kon handhaven. Dit kwam doordat hij altijd openstond voor de mening van anderen, wat de indruk van besluiteloosheid kon wekken. In zijn omgang met anderen speelde hij graag de rol van bemiddelaar om het evenwicht te herstellen dat hij zo nodig had. Weegschaal is een hoofdteken, wat betekende dat hij de zaken vooral verstandelijk benaderde. Delon wilde graag zijn mening aan anderen opleggen, waardoor hij geschikt was om leiding te geven.

Innerlijke wereld

Venus, als heerser van zijn ascendant, stond in het 12de huis, het Vissenhuis, dat verbonden is met illusies en problemen door de discrepantie tussen droom en werkelijkheid. Alain Delon hield veel verborgen voor anderen en toonde een grote interesse in diepere psychologische problemen en levensgeheimen. Een deel van zijn leven bracht hij door in afzondering of eenzaamheid. Met Venus in Maagd voelde Alain de behoefte om mensen en dingen op een concrete en praktische wijze te verbinden. Hij was bereid anderen te helpen, maar deed dit op een goed beredeneerde manier. Het viel hem niet gemakkelijk om zijn gevoelens uitbundig of spontaan te uiten. Gevoelsaangelegenheden benaderde hij op een intellectualistische wijze, en voordat hij zich emotioneel verbond, woog hij zorgvuldig alle voor- en nadelen af. Hij had oog voor subtiele details, maar was minder geïnteresseerd in pracht en praal. In zijn relaties met anderen speelde vriendschap een grotere rol dan onstuimige verliefdheid. Hoewel anderen zijn praktische gerichtheid vaak als koelheid ervoeren, was er wel degelijk een vol gevoel aanwezig, alleen werd dit niet uitbundig gedemonstreerd. Alain voelde zich het beste wanneer hij dienstbaar kon zijn aan anderen, wat hem een gevoel van innerlijke schoonheid en harmonie gaf.

Alain Delon had echter de neiging zich te gemakkelijk te laten misleiden en had moeite met langdurige bindingen, die voor hem vaak een probleem vormden. Hij trok mensen aan die behoefte hadden aan steun en hulp, en zijn gezelschap was een weldaad voor hen. Liefdesrelaties waren voor hem vaak een bron van geheime zorgen, en hij raakte soms verwikkeld in problematische relaties waaruit hij zich moest losmaken. Venus in het twaalfde huis verleende hem ook een fijnzinnige natuur, waardoor hij intens kon genieten van kunst.

Een complexe emotionele wereld

De Maan stond in oppositie met zijn Ascendant, wat betekende dat Alain Delon gemakkelijk persoonlijk betrokken raakte bij de problemen van mensen uit zijn omgeving. Hij had veel vrienden die zijn edelmoedigheid en vriendelijkheid waardeerden. Toch vond hij het moeilijk om een blijvende relatie te creëren, omdat hij het gevoel had dat hij de verplichtingen die dit met zich meebracht, niet aankon. Delon dacht waarschijnlijk veel na over zijn verhouding tot anderen, en door zijn veranderlijkheid en wispelturigheid had hij moeite om zijn relatiewensen te vervullen.

Alain had een grote behoefte aan persoonlijke genegenheid en zocht bescherming bij zijn partner, aan wie hij zich sterk bond. Hij had de neiging overbezorgd te zijn voor zijn partner en zijn liefde en bezorgdheid op een opdringerige manier te demonstreren, waardoor hij intens met de ander meeleefde. Hij kon anderen moeilijk op afstand beschouwen, wat ervoor zorgde dat hij zelf sterk onderhevig was aan emotionele schommelingen. Zijn emoties waren onstandvastig, zoals de Maan zelf, en dit beïnvloedde zijn huiselijk leven en veroorzaakte problemen tussen hem en zijn partner.

De Maan in Ram gaf een emotionele dimensie aan de onstuimigheid waarmee de Franse acteur op uitdagingen afstormde. Hij raakte snel enthousiast over iets dat hem beroerde, maar zijn enthousiasme koelde ook snel weer af. Dit hing samen met zijn behoefte aan afwisseling en avontuur. Delon had steeds behoefte aan iets nieuws, iets niet alledaags dat nog te ontdekken viel. Zijn emotionele identificatie maakte dat hij graag aan de buitenwereld toonde waar hij voor stond, wat een schijn van sterk zelfvertrouwen creëerde.

Alain Delon stelde zijn persoonlijke vrijheid zeer op prijs en was gevoelig voor belemmerende factoren. Hij kon heftig reageren als hij zich in het nauw gedreven voelde. De directheid en impulsiviteit van vuur maakten dat hij op bepaalde situaties vlug geprikkeld en impulsief reageerde. Delon voelde zich het best in een onafhankelijke, vrije positie waarin hij zo min mogelijk werd gehinderd en waarin hij toekomstgericht kon bezig zijn. Er bestond echter het gevaar van onstandvastigheid, aangezien hij voor alles enthousiast te krijgen was, zolang het maar nieuw was.

Met de Maansknoop in het 4de huis genoot Alain Delon van de rol van beschermer. Hij probeerde zijn leven te vullen met het beschermen van mensen die door hun zwakheid bij hem kwamen. Dit bood hem de kans om zijn eigen kracht te testen.

Inzichten en uitdagingen

”Alain Delon was rusteloos op zoek naar de beste manier om zich als individu te manifesteren.”

Alain Delon had de neiging om problemen te scheppen waar er geen waren en bestaande problemen erger te maken. Hierdoor zette hij vaak mensen tegen zich op, hoewel hij dit helemaal niet wenste. Alleen door anderen tegemoet te komen, kon hij die relatieproblemen oplossen. Hij had het vaak moeilijk om zich emotioneel te beheersen, wat zijn huiselijk leven beïnvloedde en problemen veroorzaakte tussen hem en zijn partner. Alain deed er goed aan om zijn beroeps- en privéleven van elkaar gescheiden te houden.

De Maan stond ook vierkant met het M.C., wat hem een gevoel van onzekerheid gaf bij het maatschappelijk functioneren. Deze onzekerheid ging gepaard met een zekere kwetsbaarheid. Delon was rusteloos op zoek naar de beste manier om zich als individu te manifesteren. Als iets misging, had hij de neiging de maatschappij daarvan de schuld te geven. Omdat hij zijn emoties niet altijd goed kon beheersen, bestond de kans dat de buitenwereld ze verkeerd interpreteerde. Hij bouwde een eigen wereld op waarin hij in staat was om zijn gevoelens te uiten, wat zich kon manifesteren in een verzorgende behoefte, een grote dierenliefde, of een verzamelwoede.

Met Mercurius in het eerste huis werd Delons mentale ingesteldheid geaccentueerd. Hij was mentaal snel en impulsief, maar ook egocentrisch. Hij wilde altijd meer weten en tot de meest verborgen levensgeheimen doordringen. De oppositie van Mercurius met Uranus gaf hem een elastisch brein, maar bracht ook vaak conflicten doordat hij met buitenissige ideeën kwam die anderen tegen de borst stuitten.

Naast Venus als ascendantsheer in het 12de huis stond ook de Zwarte Maan in hetzelfde huis. Dit bracht een fascinatie voor de eigen diepte met zich mee. De Franse acteur werd aangetrokken tot de fantasiewereld die vervreemd was van de realiteit. Neptunus in het 12de huis, heer van het 6e huis, suggereerde dat zijn beroepswereld zich afspeelde in een fantasiewereld die losstond van het echte leven, wat hem kwetsbaar maakte voor groot verlies.

Met de Maansknoop in het 4de huis genoot Alain Delon van de rol van beschermer. Hij probeerde zijn leven te vullen met het beschermen van mensen die door hun zwakheid bij hem kwamen. Dit bood hem de kans om zijn eigen kracht te testen.

De ultieme betekenis van het leven

Saturnus, heer van het vierde huis, stond in het vijfde huis, wat betekende dat Alain Delon zijn zelfrealisatie en genoegens voornamelijk thuis zocht. Hij trachtte zijn huis aantrekkelijk te maken voor zijn kinderen en hield zich bezig met het creëren van een veilige thuisomgeving. Saturnus in het vijfde huis bracht bepaalde angsten met zich mee, zoals de angst om niet geaccepteerd te worden of om niet aan de verwachtingen van anderen te voldoen.

De retrograde Uranus op de cusp van het 8ste huis bracht uitdagingen in zijn seksuele relaties. Hoewel hij over een groot inzicht beschikte, kon hij moeite hebben met het waarderen van de unieke waarde van anderen. Cheiron in het 9de huis gaf hem een sterke interesse in filosofie en spiritualiteit. Hij was steeds op zoek naar de ultieme betekenis en waarheid in zijn leven.

Solaar Alain Delon • 07.11.2023

Alain Delon horoscoop solaar Roger Walraedt

Download de horoscooptekening

In de solaar van 2023, die de periode van november 2023 tot november 2024 besloeg, stond de ascendant in Steenbok, het teken dat het levenseinde symboliseert. De ascendant had een onderschept teken, namelijk Waterman, wat deed vermoeden dat er iets misliep met de fysieke conditie van Alain Delon. Saturnus, als heerser van de Ascendant, stond in de eerste graad van het teken Vissen op een kritische graad, wat de zwakte van zijn fysieke lichaam in dat jaar benadrukte. Saturnus vormde een oppositie met de Zwarte Maan, die in het 8ste huis stond, wat het fysieke lichaam in een negatief verband plaatste met het moeten afscheid nemen. Ook de Maan, heerser van het 7de huis, was hierbij betrokken, wat het afscheid nemen van anderen benadrukte.

De dispositor van Saturnus was Neptunus, die een oppositie vormde met Venus, de heerser van het 4de huis en de aanduider van het levenseinde. Bovendien stond Venus in het 8ste huis, wat het levenseinde verbond met een chronische kwaal. De Ascendant werd verder getekend door de stand van Pluto, de mundaan heerser van het 8ste huis en dus de aanduider van de dood, die goed verbonden was met Venus, de heerser van het 4de huis. Het afscheid gebeurde op een vreedzame wijze en vond inderdaad thuis plaats. De dispositor van Pluto was ook Saturnus, wat een bevestiging vormde van het eerder genoemde aspect van Saturnus dat betrokken was in een oppositie.

Pluto, tevens heerser van het 10de huis, symboliseerde het lot van dit jaar, dat afhankelijk was van de fysieke conditie van het legendarische Franse cinema-icoon door zijn plaatsing in de ascendant.

Het 10de huis, dat het lot van dit jaar vertegenwoordigde, werd zwaar belaagd door de stand van Mars op de cusp, die een oppositie vormde met Uranus, medeheerser van de ascendant. Daarbij kwam ook de Zon, die in oppositie stond met Jupiter, de heerser van het 12de huis, waardoor Delons individualiteit dat jaar als het ware oploste en verdween. Het 10de huis bevatte ook nog Mercurius, de heerser van het 8ste huis en de symbolisering van de dood, die daarbij in oppositie stond met Uranus, medeheerser van de Ascendant. Het lot van dat jaar werd dus getekend door drie elementen die het levenseinde vertegenwoordigden.

Solaar geprojecteerd op de radix van Alain Delon

Alain Delon horoscoop solaar radix Roger Walraedt

Download hier de horoscooptekening

”De stand van de planeten symboliseerde de afsluiting van de levenscyclus.”

Wanneer de solaar van 2023 werd geprojecteerd op de radix, viel de ascendant van de solaar in het 4de radixhuis en kwam pal conjunct met de Noordelijke Maansknoop. Dit gaf aan dat het fysieke lichaam van Alain Delon zijn lot ontmoette, namelijk het levenseinde. In het 4de huis stond ook Pluto, de dispositor van de Zon en tevens de aanduider van de dood, die het lichaam trof. Pluto vormde bovendien een oppositie met Pluto uit de radix, wat symbolisch de afsluiting van de levenscyclus betekende. Saturnus, die heer van de ascendant in de solaar was, ging naar een conjunctie met Saturnus, de heerser van het 4de huis in de radix, wat opnieuw de afsluiting van de levenscirkel onderstreepte, aangezien het lichaam van dat jaar contact maakte met het levenseinde in de solaar.

Het 4de huis van de solaar viel samen met het 8ste huis van de radix, wat aangaf dat het levenseinde in dit jaar verbonden was met de chronische kwalen zoals die in de radix werden aangegeven. Dat de overgang vredig verliep, was te zien aan de positie van Jupiter, de heerser van het 12de huis in de solaar, die conjunct stond met het pars in het 8ste huis van de radix.

Het 10de huis van de solaar stond samen met Mars, de heerser van exaltatie van het 10de huis, en de Zon conjunct met de radixzon. Dit was normaal voor een solaar, maar in dit geval bezegelde het ook het lot van dat jaar. Venus, de heerser van het 4de huis in de solaar, viel conjunct met Venus in de radix, die de heerser van het 8ste huis was. De aanduider van het levenseinde viel samen met de aanduider van de dood in de radix.

In de solaar van 2023, en vooral in de projectie van de solaar op de radix, waren er veel elementen die verwezen naar het levenseinde van Alain Delon. Laat ons hopen dat de herinnering aan zijn acteerprestaties nog lang een blijvende indruk zal achterlaten.

Link naar de website van auteur Roger Walraedt:
https://astranalys.weebly.com

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom