Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

De belangrijkste astrologische gebeurtenissen in november 2024

Astrologie
Bloom
17/10/2024
De belangrijkste astrologische gebeurtenissen in november 2024

In dit artikel tref je de belangrijkste astrologische gebeurtenissen voor november 2024. Je hoeft namelijk geen doorgewinterde astroloog te zijn om te beseffen dat de planeten een grote invloed op ons uitoefenen. Alle levensdomeinen worden beïnvloed door de planetaire bewegingen hoog boven ons hoofd. Hoewel we onmogelijk in een glazen bol de toekomst kunnen ontwaren, biedt astrologie ons toch een mogelijkheid om een glimp van de toekomst op te vangen. Ontdek hier welke planetaire aspecten we mogen verwachten in november 2024.

Waarom is het handig om de planeetstanden van 2024 te kennen?

Aan de hand van de plaats van de planeten en hun reis door de sterrenbeelden (beter is in feite: 'dierenriemtekens') kunnen we ons voorbereiden op bepaalde gebeurtenissen en bepaalde emoties beter kaderen. Planeten hebben namelijk een uitwerking op ons leven en onze maatschappij. In de Westerse astrologie kennen we binnenplaneten en buitenplaneten.

Voorbeelden van 'binnenplaneten' of 'persoonlijke planeten' zijn: de Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus. Deze planeten bewegen zich sneller door de sterrenbeelden of dierenriemtekens en hebben daardoor een grotere invloed op je dagelijks leven.

Neptunus, Uranus en Pluto behoren volgens de Westerse astrologie tot de 'buitenplaneten' of 'transpersoonlijke planeten'. Zij reizen veel trager door de sterrenbeelden heen. Soms verblijven ze jaren in hetzelfde teken en daarom worden ze ook wel generatieplaneten genoemd. Deze hebben ook een invloed op je dagelijkse leven, maar dat is veel minder merkbaar. De buitenplaneten vertellen ons eerder iets over de algemene tendensen van een generatie.

In dit artikel lees je over:

  • Nieuwe Maan in Schorpioen, 1 november 2024
  • Mars in Leeuw, vanaf 4 november 2024
  • Saturnus direct in Vissen, 15 november 2024
  • Volle Maan in Stier, 15 november 2024
  • Mercurius retrograde, 26 november 2024

1 november 2024: Nieuwe Maan in Schorpioen

Op 1 november 2024 om 13u48 vinden we de Nieuwe Maan in het sterrenbeeld (of liever: dierenriemteken) Schorpioen. Van oudsher wordt de Nieuwe Maan geassocieerd met verandering, vernieuwing en loslaten. Het biedt ons de gelegenheid schoon schip te maken en nieuwe toekomstplannen te smeden. Rond de Nieuwe Maan stellen we dan ook altijd traditiegetrouw nieuwe intenties.

De Nieuwe Maan in Schorpioen 2024 geeft je kracht om dat wat je wenst concreet vorm te geven. Het sterrenbeeld Schorpioen heerst immers over transformatie en wedergeboorte. Wie zichzelf naar een nieuw begin wil katapulteren, krijgt daar nu de kans voor. Heb je al langer gevoel vast te zitten? Deze Nieuwe Maan in Schorpioen dwingt je letterlijk om in actie te schieten. Laat het oude los zodat het nieuwe omarmd kan worden. Omdat Schorpioen een waterteken is, word je dit vooral gewaar in je innerlijke gevoelswereld. Bij de vorige Nieuwe Maan in Weegschaal (2 oktober) lag de focus op het in balans brengen van je leefwereld en relaties. Die gezochte en (deels) gevonden balans ondersteunt je nu in je transformatieprocessen.

Het is tevens een goede voorbereiding op de Volle Maan in Stier op 15 november 2024. Deze Volle Maan nodigt je uit om goed te gronden en de fundamenten van de nieuwe jij te versterken.

4 november 2024: Mars in Leeuw

”Mars in Leeuw nodigt je uit, of daagt je uit, om je emoties openlijk te tonen.”

In 2024 beweegt Mars, de planeet van actie, maar liefst acht keer door verschillende tekens en gaat één keer retrograde (van 7 december 2024 tot 24 februari 2025). Op 4 november 2024 komt Mars in het sterrenbeeld Leeuw, wat je creativiteit flink versterkt. Leeuw is een van de meest creatieve sterrenbeelden, en met Mars in dit dierenriemteken krijg je een extra dosis energie om je ideeën tot leven te brengen. Mars keert op 6 januari 2025 even terug naar Kreeft, maar verschuift op 18 april weer naar Leeuw tot 17 juni 2025.

Tijdens de Mars in Leeuw transit zal je merken dat de drang om erkenning te krijgen voor je inspanningen groot is. De Leeuw versterkt dan ook trots en eergevoel. Deze periode kan echter ook wat uitdagingen met zich meebrengen; een gebrek aan erkenning kan immers leiden tot frustraties of uitbarstingen.

Dit is ook een tijd waarin je uitgenodigd of uitgedaagd wordt om emoties openlijk te tonen, of het nu gaat om liefde of woede. De Leeuw staat erom bekend graag in de schijnwerpers te staan, dus dit is zeker niet het moment om je gevoelens te verbergen!

Het warme en genereuze karakter van de Leeuw komt tijdens deze transit ook naar voren. Mars' drang en ambitie worden door deze energie gericht op het helpen van anderen, vooral zij die door moeilijke tijden gaan. Zo wordt Mars in Leeuw een prachtige kans om moed te tonen en op te komen voor jezelf of voor mensen die het moeilijk hebben.

Een astrologische webinar met vooruitzichten voor de wereld!
Zowel online als fysiek bij Bloom te volgen.

15 november 2024: Saturnus direct in Vissen

De plichtsbewuste en ernstige planeet Saturnus staat sinds 8 maart 2023 in het sensitieve waterteken Vissen. Tot 26 mei 2025 blijft Saturnus in Vissen staan. Op 29 juni 2024 startte een nieuwe retrograde periode en deze loopt af op 15 november 2024.

De retrograde van Saturnus nodigde je uit om je persoonlijke grenzen te leren bewaken en respecteren. Er werd standvastigheid van je gevraagd en integriteit, naar anderen én naar jezelf toe. Dat was heel belangrijk om je persoonlijke groei in de goede richting verder te zetten.

Vanaf 15 november 2024 loopt Saturnus weer direct en die energie is heel fijn om de laatste maanden van dit jaar uit te lopen. Vooral hooggevoelige of hoogsensitieve personen varen wel bij deze constellatie. Saturnus in Vissen heeft op hen een beschermend effect. Onder deze planeetstand pikken ze minder gemakkelijk de gevoelens en emoties op van hun omgeving, wat hen een stuk minder kwetsbaar maakt.

Anderzijds kan deze kosmische combinatie ervoor zorgen dat je moeilijkheden ondervindt in het uiten van je eigen gevoelens en emoties. Je zult vaker de behoefte ervaren om je terug te trekken, om je gevoelens en gedachten op een rijtje te zetten. Saturnus in Vissen leert je de tijd te nemen voor jezelf en ondersteunt je zo ook om je dromen en verlangens concreter te maken.

Lees ook → Saturnus in Vissen en de invloed ervan op jouw sterrenbeeld

15 november 2024: Volle Maan in Stier

”Hoe zit het met jouw energie? Misschien is een zuivering wel aan de orde zodat er ruimte komt voor meer positiviteit.”

De voorlaatste Volle Maan van 2024 zie je op 15 november aan de hemel om 22.28 uur. Deze Volle Maan wordt ook wel de Mourning Moon genoemd. In deze tijd van het jaar worden de dagen korter en het zonlicht zwakker, wat een uitnodiging is om naar binnen te keren en je te richten op innerlijk werk. Het is een periode om stil te staan bij wat je los mag laten.

Onze voorouders gebruikten deze tijd om emotionele lasten af te werpen, negativiteit achter zich te laten en ongezonde gewoontes te doorbreken. Zulke ballast kan je verzwakken, vooral tijdens de wintermaanden wanneer je al je energie nodig hebt om de uitdagingen van de elementen aan te kunnen. Deze Maan herinnerde hen eraan dat dood en loslaten deel uitmaken van de cyclus van leven, dood en wedergeboorte. Ook nu heeft deze zienswijze een betekenisvolle waarde. Hoe zit het met jouw energie? Misschien is dit het moment voor een zuivering, zodat je ruimte creëert voor meer positiviteit.

De Volle Maan in Stier brengt je standvastigheid en geduld om het jaar goed af te ronden. Deze energie helpt je emotioneel stabiel te blijven, waardoor je begripvol en tolerant bent in situaties die je anders zouden verstoren. Gebruik deze periode om knopen door te hakken in relaties, werk en financiën. Neem rust en focus op het gronden van jezelf, dat versterkt je zelfvertrouwen. De Stier-energie biedt een solide basis voor transformaties. Het is nu, tegen het einde van het jaar, hét moment om de laatste stappen te zetten en naar je diepste kern te kijken.

Terwijl we de Volle Maan in Stier vinden, staat de Zon in Schorpioen en dat geeft een mooie extra dimensie aan deze Mourning Moon. Want de Schorpioen duikt graag en enthousiast de diepte in, terwijl de Stier soms aarzelt om het onbekende te verkennen. Het voelt soms misschien als een strijd, maar weet dat juist deze energieën jou aanmoedigen om lagen af te pellen en dichter bij jezelf te komen.

26 november 2024: Mercurius retrograde

Mercurius gaat een paar keer per jaar retrograde, wat betekent dat het lijkt alsof de planeet achteruit beweegt. Hoewel dit slechts een optische illusie is, heeft het een merkbare invloed op ons dagelijks leven. Omdat Mercurius zo dicht bij de Zon staat, beïnvloedt deze planeet sterk hoe we communiceren, reizen en technologie gebruiken. Tijdens een retrograde periode merken we vaak dat dingen niet soepel verlopen. Het voelt soms alsof we tegengehouden worden, en dat vraagt van ons om even stil te staan en te reflecteren op wat we doen. Deze periodes kunnen uitdagend zijn, maar bieden ook een kans om zaken te herzien en onze richting bij te stellen.

Wat je kunt tegenkomen tijdens een Mercurius retrograde:

  • Vertragingen in verkeer en transport: lange files, annuleringen van vluchten, vertraagde treinen.
  • Technische problemen: kapotte laptops, telefoons die niet goed werken, storingen in software of apps.
  • Verlies of vertraging van belangrijke documenten, zowel fysiek als digitaal.
  • Vertragingen in zakelijke projecten: beslissers zijn niet beschikbaar, deadlines worden gemist.
  • Moeilijke communicatie: misverstanden, verkeerde afspraken, e-mails die niet aankomen.
  • Problemen met contracten: fouten in juridische documenten, vertragingen bij het ondertekenen van contracten.
  • Writer’s block of moeite met het vinden van de juiste woorden.
  • Problemen met aankopen: defecte apparaten, verkeerde leveringen, teleurstellende producten.
  • Financiële fouten: verkeerde banktransacties, verloren betalingen of dubbel uitgevoerde transacties.
  • Toegenomen stress en frustratie: kleine conflicten escaleren sneller, mensen raken sneller geïrriteerd.
  • Samenwerkingen die moeilijker verlopen: het kan moeilijker zijn om op dezelfde golflengte te komen met anderen.
  • Geplande evenementen of reizen die op het laatste moment worden uitgesteld of gewijzigd.

Tijdens een Mercurius retrograde is het slim om extra voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals back-ups maken van belangrijke bestanden, dubbel controleren van afspraken en rustig blijven bij onverwachte wendingen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2024-2025, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom