Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

De kracht van olympisch kampioen Nafi Thiam • Een siderische horoscoopanalyse

Astrologie
15/08/2024
De kracht van olympisch kampioen Nafi Thiam • Een siderische horoscoopanalyse

Nafissatou of Nafi Thiam, de eerste Belgische atleet met drie Olympische gouden medailles op de zevenkamp voor vrouwen, is een krachtige Leeuwin. Haar siderische horoscoop onthult een indrukwekkende combinatie van fysieke kracht en innerlijke vastberadenheid, volgens de astrologie typisch voor het sterrenbeeld Leeuw. Mars in Tweelingen en de Maan in Steenbok versterken haar natuurlijke aanleg voor atletiek en haar ongeëvenaarde doorzettingsvermogen. Met deze kosmische opstelling is Nafi Thiam niet alleen een kampioen, maar ook een inspirerend voorbeeld voor veel sporters.

Nafi Thiam is de eerste Belgische atleet die voor de derde maal een gouden medaille wint op de olympische zevenkamp voor vrouwen. Ze verdient het om nog eens in de bloemetjes gezet te worden. Ontdek meer over Nafi Thiam in deze siderische horoscoopanalyse.

SIDENOTE

Het betreft hier een siderische geboortehoroscoop én analyse.

Nafi Thiam horoscoop sterrenbeeld Leeuw Yves Polet

Een jonge start

Nafi Thiam is geboren in Brussel op 19 augustus 1994. Ze is de dochter van een Belgische moeder en een Senegalese vader. Op zevenjarige leeftijd begon ze met atletiek. In 2009 won ze haar eerste nationale titel. De onderdelen van de zevenkamp zijn hoogspringen, speerwerpen, kogelstoten, verspringen, 100 meter horden, 200 en 800 meter hardlopen. In hoogspringen en speerwerpen behaalt ze steevast goede resultaten. Na 2009 verbeterde ze voortdurend haar puntenscores, wat resulteerde in gouden olympische medailles in Rio de Janeiro, Tokio en ook op de Olympische Spelen in Parijs in augustus 2024.

De siderische Maan van Nafi Thiam staat in Steenbok en dat maakt kosmische energie vrij die haar aanspoort om de hoogste toppen te bereiken.

Leeuwenkracht

Banner Bloom Shop rechtopstaand

Nafi Thiam is geboren onder het sterrenbeeld Leeuw en we zien inderdaad een hele reeks fysieke kenmerken van dit majestueuze sterrenbeeld. Een krachtig gezicht met golvend haar, groot van gestalte en een koninklijke houding met een rechte rug zijn typische uiterlijke kenmerken van een goed ontwikkelde Leeuw.

In de horoscoop zien we dat de planeet Mercurius ook in Leeuw staat, wat haar joviale communicatie met anderen bevordert. De Zon en Mercurius vormen een vierkant (ongeveer een hoek van 90°) met Pluto, wat volgens de astrologie een karaktertrek vormt die de olympisch kampioen Nafi Thiam ertoe aanzet om tot het uiterste te gaan in trainingen en wedstrijden. Dit stimuleert haar strijdlust en wil om te winnen.

Maan in Steenbok

Haar siderische Maan staat in Steenbok en dat maakt kosmische energie vrij die haar aanspoort om de hoogste toppen te bereiken. Een stapje hoger (willen) komen op de maatschappelijke of materiële ladder is een kenmerk van Steenbok. Het dier steenbok, dat zich goed voelt op de hoge toppen van de bergen, is symbolisch zeer treffend gekozen door de eerste astrologen. Het doorzettingsvermogen van de Steenbok geeft haar the power om hoog te springen.

Mars in Tweelingen

In de horoscoop van de Belgische atleet Nafi Thiam is het echter Mars in Tweelingen die haar tot een volmaakte atlete vormt. Planeet Mars is verbonden door een gunstig sextiel met de Zon en Mercurius. De hoek van ongeveer 150° tussen Mars en de Maan activeert haar assertiviteit en fysieke kracht.

Het atletisch vermogen wordt nog meer aangedreven door de Yod-figuur die de Maan maakt met Mars en Mercurius. Een Yod-figuur werkt zeer krachtig door de verbinding van twee inconjuncties (150°) op de apexplaneet, in dit geval de Maan.

De positie van Mars in Tweelingen geeft haar een sterk fysiek en beweeglijk lichaam. Tweelingen is het sterrenbeeld van fietsen, lopen, wandelen en alle sporten waarin beweeglijkheid belangrijk is. We zien inderdaad bij veel beweeglijke sporters belangrijke posities van planeten in Tweelingen. Eddy Merckx bijvoorbeeld is geboren onder het sterrenbeeld Tweelingen.

Goede samenwerking

”De planeet Venus staat in Maagd, wat haar helpt om haar plannen en trainingen in detail uit te voeren.”

In de horoscoop van Nafi Thiam zien we tevens een goede samenwerking tussen Mars, Jupiter en Saturnus door hun plaatsing in de drie luchttekens: Tweelingen, Weegschaal en Waterman. Saturnus, de heerser over haar Maan in Steenbok, werkt positief door een gunstig driehoekaspect met Jupiter. Jupiter, mogelijk verbonden met haar ascendant, is de indicator van haar grote gestalte van 1,87 m. Dit helpt haar om zaken gemakkelijker te realiseren en brengt haar succes in haar carrière.

De planeet Venus staat in Maagd, wat haar helpt om haar plannen en trainingen in detail uit te voeren. Het geeft haar ook een bescheiden karakter tijdens haar Leeuw-optredens.

Het proces van mensen met sterrenbeeld veel Leeuwen is het opbouwen van zelfvertrouwen. Zodra dit zelfvertrouwen aanwezig is, plaatsen ze zichzelf gemakkelijker in de schijnwerpers of stralen ze bijvoorbeeld op het podium. Dit is iets waarin Nafi Thiam duidelijk is geslaagd, ondanks moeilijke periodes door blessures. Ze is een atleet die zichzelf bewijst door inzet, moed en doorzettingsvermogen. Deze Leeuwin is ongetwijfeld een voorbeeld voor veel sporters.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom