Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

Help! Ik herken mij niet in mijn sterrenbeeld!

Astrologie
22/08/2024
Help, ik herken mij niet in mijn sterrenbeeld!

Niet iedereen herkent zichzelf in de typische eigenschappen van zijn of haar sterrenbeeld, of liever, dierenriemteken. Misschien word je bijvoorbeeld als Boogschutter omschreven als een avontuurlijk en reislustig persoon, terwijl jij juist een echte huismus bent. Dat kan te maken hebben met een stellium in je horoscoop, of misschien ben je geboren op een cusp. Hoe zit dat eigenlijk?

Als je jezelf niet herkent in de typische eigenschappen van je sterrenbeeld, is de kans groot dat je een stellium hebt in je horoscoop of dat je rond of op de cusp geboren bent. Deze factoren kunnen een grote invloed hebben op hoe jij jezelf en je sterrenbeeld ervaart.

Het belang van jouw exacte geboortemoment

”Verschillende planeten in hetzelfde teken zorgt voor een bundeling van de desbetreffende sterrenbeeldenergie.”

Een stellium in je horoscoop

Het kan zijn dat jouw horoscoop een stellium bevat, wat betekent dat er drie of meer planeten in hetzelfde sterrenbeeld staan. Deze bundeling van energie heeft een grote invloed op je persoonlijkheid. Hoewel je sterrenbeeld bijvoorbeeld Boogschutter is, kan een stellium in Kreeft ervoor zorgen dat je jezelf veel meer herkent in de eigenschappen van Kreeft dan in die van Boogschutter.

Geen enkele horoscoop is dezelfde

Niet elk sterrenbeeld is hetzelfde, en dat komt door de unieke samenstelling van jouw persoonlijke horoscoop. Stel dat je Zon in Leeuw staat, maar je Maan in Vissen. Dit zou jou gevoeliger maken dan de gemiddelde Leeuw. De Maan in Vissen geeft je een sterke intuïtie, een rijke verbeeldingskracht en veel empathie. Terwijl Leeuwen vaak druk en luid kunnen zijn, zorgt de invloed van Vissen voor meer twijfel en vaagheid. Het is dan ook belangrijk om bij deze maanstand goed op je eigen grenzen te letten.

De invloed van je geboortedag

Als je je niet (volledig) in je sterrenbeeld herkent, kan dat ook te maken hebben met de periode in de maand waarin je geboren bent.

Een vroege Tweeling, geboren eind mei, kan zich ook herkennen in de eigenschappen van het voorgaande sterrenbeeld, de Stier. Een late Tweeling, geboren rond 21 juni, zal zich mogelijk ook herkennen in het volgende sterrenbeeld: Kreeft. Als je geboren bent op de grens van twee sterrenbeelden, de zogenaamde cusp, kan het goed zijn dat je je eigenschappen herkent in beide sterrenbeelden, maar niet volledig in één.

Lees het artikel van MaanZon Astrologie 'Ben jij geboren op een cusp?' nu in Bloom 6!

Wie is MaanZon?

Maak kennis met Manon van MaanZon Astrologie. Aan de hand van je persoonlijke horoscoop kan zij zien wat je zielsmissie hier op aarde is en wat je bijzondere talenten en levenslessen zijn. Door je ware potentie te kennen en te weten wat je hier op aarde komt doen, breng je veel meer innerlijke rust en vrolijkheid in je leven. Ontdek er alles over in je unieke horoscoop.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom