Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

Kamala Harris: de volgende president van de Verenigde Staten? – Uitgebreide horoscoopanalyse

Astrologie
05/08/2024
Kamala Harris: de volgende president van de Verenigde Staten? – Uitgebreide horoscoopanalyse

Het is nog niet helemaal zeker dat de huidige Amerikaanse vicepresident Kamala Harris de opvolger van Joe Biden wordt, maar ze werpt zich op als een sterke presidentskandidaat voor de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten 2024. In het verleden stelde ze zich bescheiden op, wat niet wil zeggen dat ze geen werk verrichtte, maar ze liet de eer aan haar baas, Joe Biden. Harris werd door de huidige president naar voren geschoven als een valabele presidentskandidate. We nemen de astrologie erbij en bekijken de geboortehoroscoop van Kamala Harris, alsook haar solaar op 21 oktober 2024 en als derde, het solaar afgezet tegen haar radix.

Analyse van de geboortehoroscoop

We analyseren de geboortehoroscoop van Kamala Harris om vanuit de astrologie een duidelijker beeld te krijgen van haar persoonlijkheid. Kamala Harris werd geboren op 20 oktober 1964 om 21.28 uur PDT, in Oakland CA.

Kamala Harris Geboortehoroscoop Roger Walraedt visual artikel Bloom

Download de horoscooptekening

De invloed van de Zon en de Maan

De Zon van Kamala Harris staat in haar geboortehoroscoop in Weegschaal, een hoofd-luchtteken. Daardoor is ze vooral gesteld op veel contact met de buitenwereld. De huidige vicepresident vindt het belangrijk daarin een rol te spelen waarvoor ze gewaardeerd wordt. Met het element lucht heeft ze een sterke behoefte aan communicatie en uitwisseling, waardoor ze haar eigen bewustzijn ontwikkelt. Door een innerlijke noodzaak aan harmonie kan Kamala Harris het niet verdragen dat de vrede in haar omgeving verstoord wordt. Daarom zal de Democratische kandidaat voor de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten 2024 ook steeds alles in het werk stellen om die harmonie te herstellen, onder meer door het sluiten van compromissen, en door tactvol en diplomatiek op te treden.

Emotionele complexiteit

Aangezien water haar inferieure element is, kan Kamala Harris op gevoelsgebied bepaalde onevenwichtige trekken laten zien, wat het voor haar moeilijk maakt aangezien ze zo gesteld is op harmonie. Dit maakt het voor haar vaak lastig om keuzes te maken, want een positief antwoord op het ene houdt tevens een negatief antwoord op het andere in en vormt een mogelijke verstoring van het evenwicht waar ze zo op gesteld is. Als de Democratische presidentskandidaat evenwel geleerd heeft ieders standpunt te begrijpen en te doorzien, is zij meestal in staat een objectief oordeel te vellen. Met haar veranderlijke natuur beschikt Kamala Harris immers over een fantastisch aanpassingsvermogen aan veranderende omstandigheden.

De Maan in Ram

We zien in de geboortehoroscoop van Kamala Harris dat de Maan in Ram staat. Dit geeft een emotionele dimensie aan de onstuimigheid waarmee de huidige vicepresident op uitdagingen afstormt. Kamala Harris loopt gemakkelijk warm voor iets wanneer iets haar beroert, maar haar enthousiasme kan even snel weer afkoelen om zich dan weer op iets anders te richten. Dat hangt samen met haar behoefte aan afwisseling en avontuur. Ze heeft dan ook steeds behoefte aan iets nieuws, iets niet alledaags dat nog te ontdekken valt. Door die emotionele identificatie toont de kandidaat voor de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten 2024 graag aan de buitenwereld waar zij voor staat, wat dan een schijn van sterk zelfvertrouwen schept.

Persoonlijke vrijheid

”Kamala Harris voelt zich het best in een onafhankelijke, vrije positie, waarin ze zo min mogelijk gehinderd wordt en toekomstgericht kan bezig zijn.”

Kamala Harris is erg gesteld op haar persoonlijke vrijheid en dat maakt haar gevoelig voor belemmerende factoren. Ze kan heftig tekeer gaan als zij zich in het nauw gedreven voelt. De directheid en impulsiviteit eigen aan vuur maken dat de presidentskandidaat op bepaalde situaties vlug geprikkeld en impulsief reageert. Ze voelt zich het best in een onafhankelijke, vrije positie, waarin ze zo min mogelijk gehinderd wordt en toekomstgericht kan bezig zijn. Daarbij bestaat evenwel het gevaar van onstandvastigheid doordat de huidige vicepresident voor alles enthousiast te krijgen is, zolang het maar iets nieuws is.

Mentale flexibiliteit

We zien in deze horoscoopanalyse dat de Maan in het 11de huis staat. Dit bezorgt Kamala Harris heel wat veranderlijkheid in haar denken en ideeën. De Democratische kandidaat voor de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten 2024 houdt van veel mentale contacten met vrienden en geestesgenoten. Ze is het liefst actief bezig en legt graag contacten, zowel binnen als buiten haar beroep. Ze voelt zich aangetrokken tot mensen met problemen. Hoewel ze een zekere angst voor het onbekende heeft, stimuleert dit haar ook om het te onderzoeken. Kamala Harris kan nogal sterk aan het verleden gehecht zijn, waardoor ze soms vergeet in het hier en nu te leven. Ze moet zich leren losmaken van familie-invloeden die haar ontwikkeling in de weg staan.

De tegenstellingen tussen Zon en Maan

De Zon staat opposiet met de Maan. Dit is een twijfelaspect, een tegenstelling tussen schijn en zijn, tussen het mannelijke en vrouwelijke principe, tussen het ego en de ander, tussen wil en gevoel. Er kunnen moeilijkheden ontstaan met de mensen met wie Kamala Harris omgaat. Haar gevoelens en haar ego bevinden zich in een conflictsituatie en onbewust draagt ze deze tegenstelling over op anderen. Menselijke contacten betekenen heel veel voor haar en zij hunkert naar iemand met wie ze zich kan identificeren. De presidentskandidaat voelt zich sterk gebonden aan het verleden en daardoor verplicht tegenover thuis en familie.

Verantwoordelijkheid en ambitie

De Zon staat in de geboortehoroscoop van Kamala Harris ingaand driehoek met Saturnus op de cusp van het 10de huis. Daardoor zal ze bij het nastreven van haar doel niet te veel moeilijkheden ondervinden. Het is haast vanzelfsprekend dat de presidentskandidaat bereikt wat zij wenst. Ze weet dat men van haar houdt en zij weet wat ze waard is en ze wenst daaromtrent niet veel ophef te maken. Zonder dat de huidige vicepresident bijzonder ambitieus is, slaagt ze meestal toch in haar ondernemingen, nadat zij een aantal tegenslagen heeft overwonnen die vertragend werken op de realisatie van haar ambitie. De retrograde Saturnus gaat naar de cusp van het 10de huis. Kamala Harris is er vooral op uit een goede status te verwerven. Ze beschikt over een grote mate van toewijding en heeft een sterk besef van haar verantwoordelijkheid.

Uitstekend taalgevoel

De ascendant valt in Tweelingen met Mercurius als heer ascendant in het vijfde huis. Ascendant Tweelingen brengt iets tweeledigs in haar persoonlijkheid, haar optreden en voorkomen. Ze kan variëren van het hoogste optimisme naar het diepste pessimisme, maar beide houdingen zijn nooit van lange duur. Kamala Harris is iemand die gericht is op het aangaan van veelvuldige relaties. Haar optreden is zeer geanimeerd, hetzij door haar taalgebruik, hetzij door haar gestes die vaak haar woorden moeten ondersteunen. Ze heeft een uitstekend taalgevoel, vooral door het feit dat taal hét communicatiemiddel bij uitstek is. De presidentskandidaat is in staat tot het juist waarnemen van personen en gebeurtenissen, zodat ze vaak een goed imitator is, wat eventueel professioneel kan uitgebuit worden in één of andere vorm van publiek optreden.

Positieve impact

Deze horoscoopanalyse bevestigt dat Kamala Harris een complexe en veelzijdige persoonlijkheid met sterke communicatieve vaardigheden is, met een diepgewortelde behoefte aan harmonie. Haar horoscoop wijst op een potentieel voor een groot aanpassingsvermogen en een sterke drang naar persoonlijke vrijheid. Als Democratische kandidaat voor de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten 2024 zal ze deze eigenschappen kunnen inzetten om haar doelen te bereiken en een positieve impact te maken op de samenleving.

Analyse van het solaar van Kamala Harris op 21 oktober 2024

We bekijken het solaar van Kamala Harris op 21 oktober 2024 om te bepalen of zij kans maakt op het presidentschap van de Verenigde Staten.

Kamala Harris Solaar 21 10 2024 Roger Walraedt visual artikel Bloom

Download de horoscooptekening

De invloed van Saturnus en Mercurius

”Pluto versterkt haar passionele kracht en zorgt ervoor dat ze zich met volle overtuiging inzet voor haar doelen.”

De ascendant valt in Steenbok, met Saturnus als heer ascendant in het 2de huis, dat in een gunstig driehoeksaspect staat met Mercurius, de heer van het 8ste huis. Dit wijst erop dat de persoonlijkheid van Kamala Harris dit jaar sterk beïnvloed wordt door haar financiële draagkracht. Door het gunstige aspect met Mercurius kan ze rekenen op financiële steun van anderen.

Mercurius, de heer van het 5de huis, staat op de cusp van het 10de huis, dat haar carrière vertegenwoordigt. De carrière van de huidige vicepresident is dit jaar sterk verbonden met leiderschap. Het 10de huis staat in Schorpioen, met Pluto als heerser in het eerste huis. Dit zorgt voor een sterke persoonlijke betrokkenheid bij haar maatschappelijke positie en carrière.

Pluto en Uranus

Pluto versterkt haar passionele kracht en zorgt ervoor dat ze zich met volle overtuiging inzet voor haar doelen. Haar persoonlijkheid kan in deze periode een grondige transformatie ondergaan, wat een bijna fatalistisch karakter heeft. Met Uranus in het 4de huis kunnen er plotselinge veranderingen plaatsvinden in de familiesfeer, wat voor veel ophef kan zorgen. Er is een grote drang naar vernieuwing binnen haar privéleven.

De invloed van de Maan en Mars

Het 7de huis, een hoekhuis, valt in Kreeft en wordt beheerst door de Maan, die in het 6de huis staat. De Maan heerst over het volk en ook over anderen in het algemeen. Door de positie in het 6de huis zal het volk dit jaar een grote invloed hebben op de werkkring van Kamala Harris.

Mars in het 7de huis wijst op harde confrontaties met tegenstanders. Dit aspect kan leiden tot conflicten en meningsverschillen, maar ook tot veroveringen. Mars staat zwak op de cusp van het 7de huis, wat haar neiging tot impulsief handelen en het nemen van onnodige risico’s vergroot. Mars, als heer van het 11de huis, suggereert dat de Democratische kandidaat voor de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten 2024 kan rekenen op de steun van haar geestesgenoten of politieke partijgenoten.

(Financiële) steun

We zien in deze horoscoopanalyse dat in het 2de huis naast Saturnus ook Neptunus en de Noordelijke Maansknoop staan. Neptunus, als heerser van het 2de huis, geeft aan dat Kamala Harris kan rekenen op sterke financiële steun. Met de Noordelijke Maansknoop in het 2de huis is haar lot dit jaar gebonden aan het ontwikkelen van haar talenten en het versterken van haar financiële positie.

Met Jupiter in het 5de huis is er zeker expansie te verwachten van haar creatieve mogelijkheden. Jupiter, als heer van het 11de huis, wijst op steun vanuit haar politieke partij. Echter, Jupiter als heer van het 7de huis van de radix duidt ook op subversieve activiteiten van vijandig gezinde personen. Venus, heerser van het 4de en 9de huis, staat in het 11de huis. Dit suggereert dat de presidentskandidaat veel steun kan ondervinden van haar politieke vrienden, die haar stimuleren om haar doelen te realiseren.

Intellectuele drang en hoogmoed

In de vallende huizen staat Cheiron in het 3de huis in Ram. Kamala Harris is volgens dit astrologisch perspectief dit jaar erg gesteld op vooruitgang en nieuwe ontdekkingen, waarbij ze allerhande informatie verzamelt om die vooruitgang te realiseren. De Zwarte Maan valt op de cusp van het 9de huis, wat duidt op een sterke en soms dwangmatige overtuiging. Haar kennis kan haar hoogmoedig maken, waardoor de huidige vicepresident de indruk geeft het beter te weten en alles te ontkennen wat niet in haar overtuiging past.

Evaluatie

De Zon staat in het 9de huis dat wettelijke zaken beheerst. Vele overtuigingen worden geëvalueerd en er moet mee worden geleefd. Doorgaans is er ten minste één misopvatting die erkend wordt gedurende dit jaar. De persoonlijkheid van Kamala Harris is gericht op expansie in allerlei vormen, wat kan duiden op het nastreven van een lang gekoesterd ideaal of het onderhouden van internationale contacten.

De Zon en de Maan, beide heersers van het 7de huis, staan in een harmonisch driehoeksaspect met elkaar. Dit duidt erop dat conflicten met anderen kunnen worden opgelost door het uitoefenen van haar ambt en het beroep doen op wettelijke regelingen.

(lees verder onder de afbeelding)

Solaar van Kamala Harris voor 2024, afgezet tegen haar radix

De financiële steun van haar supporters, de noodzaak van overleg met buitenlandse partijen, en de rol van haar politieke partij zullen cruciaal zijn in het beleid van Kamala Harris.

Kamala Harris Solaar afgezet tegen radix Roger Walraedt visual artikel Bloom

Download de horoscooptekening

Doelen binnen handbereik

De ascendant van de solaar valt in haar 8ste huis. Dit wijst erop dat Kamala Harris in 2024 geconfronteerd kan worden met ingrijpende veranderingen. Geldkwesties spelen een belangrijke rol, en ze zal mogelijk meer aandacht besteden aan de transformatie van haar situatie door financiële steun van haar supporters.

Het Medium Coeli (MC) van de solaar valt op de cusp van haar 6de huis. Dit betekent dat het lot van Kamala Harris dit jaar sterk verbonden is met haar werk en mogelijk ook met haar gezondheid, die parallel kan lopen met haar werksituatie. Het MC staat conjunct met haar Neptunus, de heerser van haar MC in de radix, wat aangeeft dat haar maatschappelijke doelen binnen bereik liggen.

Mercurius, de heer van het 5de huis in de solaar, staat conjunct met de heer van het 10de huis, wat een verbinding suggereert tussen haar maatschappelijke situatie en het beheer van het land. Pluto in het eerste huis van de solaar vormt de apex van een T-kruis met de oppositie van de Zon en de Maan. Dit duidt op veranderingen die invloed zullen hebben op haar financiële toestand en sociale contacten.

Overleg en buitenlandse Invloeden

”We merken dat er zich een vrij belangrijke transformatie van de werkkring en de maatschappelijke positie aankondigt in het komende jaar.”

Saturnus, de heer van de ascendant in de solaar, staat in oppositie met Uranus, de heer van het 9de huis, en met Pluto, de heer van het 6de huis, en met Venus, de heerser van het 5de en 12de huis in de radix. Dit wijst op de noodzaak van overleg binnen de werksituatie van de huidige vicepresident, vooral met betrekking tot buitenlandse zaken, om vijandige krachten te neutraliseren en tot een werkbaar beleid te komen.

De Maan, de heerser van het 6de huis, en Jupiter, de heerser van het 11de en 12de huis in de solaar, staan conjunct met de ascendant van de radix. Dit benadrukt de belangrijke rol van de werkkring van de kandidaat en haar verhouding met haar politieke partij en de intriges die daarbij komen kijken.

Conclusie van deze horoscoopanalyse

We merken dat er zich een vrij belangrijke transformatie van de werkkring en de maatschappelijke positie aankondigt in het komende jaar. De financiële steun van haar supporters, de noodzaak van overleg met buitenlandse partijen, en de rol van haar politieke partij zullen cruciaal zijn in het beleid van Kamala Harris. Laten we hopen dat de Democratische kandidaat voor de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten 2024 in staat is om deze transformatie in goede banen te leiden en haar doelen te bereiken.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom