Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

President Joe Biden stapt uit de race • Een horoscoopanalyse

President Joe Biden stapt uit de race • Een horoscoopanalyse

Wat we al lang verwachtten, is uiteindelijk gebeurd: Joe Biden stapt uit de race voor het presidentschap van de Verenigde Staten. We nemen de astrologie erbij en bekijken de horoscoop van Bidens beslissing om een beeld te krijgen van de situatie.

De presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten op 5 november 2024 beloven spannende verkiezingen te worden. President Joe Biden stapt uit de race voor de presidentsverkiezingen en dat brengt heel wat zich mee. We bekijken de situatie vanuit de astrologie en analyseren de horoscoop van de beslissing van de huidige president om het politieke veld over te laten aan andere spelers.

Hoewel de beslissing laat kwam, opent dit nieuwe perspectieven. Wie zal de fakkel overnemen? Wie wordt de nieuwe president? Kamala Harris of een andere kandidaat, die pas na de conventie van de Democratische Partij op 19 augustus kan worden aangeduid? Hoe dan ook, voor de Democraten zal het een moeilijke klus worden om het op te nemen tegen presidentskandidaat Donald Trump, die zijn troepen al lang heeft gemobiliseerd.

Horoscoopanalyse van het moment van de beslissing

Joe Biden stapt uit de race horoscoopanalyse Roger Walraedt visual artikel Bloom

De beslissing werd genomen om 13.45 uur lokale tijd. De ascendant, die het wezen van de beslissing aanduidt, valt in Schorpioen en vormt de apex van een T-kruis met de Zon en de conjunctie Pluto-Maan. De ascendant is net het teken Schorpioen binnengegaan en vormt een vierkant met zijn heerser Pluto, die conjunct staat met de Maan, de dispositor van de Zon, die het lot aanduidt.

Joe Biden twijfelde lange tijd. We zien in de horoscoop dat de ascendant immers uit Weegschaal komt. Uiteindelijk hebben de afbrokkelende financiële steun en de reacties van partijgenoten die hem afraadden zich nog kandidaat te stellen voor de presidentsverkiezingen in november, de beslissing beïnvloed. Jupiter, de heerser van het 2de huis en zijn financiën, staat immers in val in het teken Tweelingen in het 8ste huis, wat wijst op problemen met het binnenhalen van financiële steun van grote geldschieters.

De Zon, heer van het 10de huis, staat in het 9de huis. Het lot van Joe Biden is verbonden met de juridische bepalingen die gevolgd moeten worden. De dispositor van de Zon, tevens heer van het 9de huis, is de Maan, die uitgaand conjunct loopt met Pluto, heer van de ascendant. Er moet een juridische weg gevolgd worden om de beslissing te bekrachtigen. Deze beslissing zal de lotsbestemming van Joe Biden totaal overhoop halen.

We zien in de horoscoop dat er veel discussie ontstaat over het leiderschap van Joe Biden en of hij nog in staat is het ambt uit te voeren gedurende de resterende periode van zijn presidentschap.

Banner Bloom Shop rechtopstaand

De financiële steun valt weg

De ascendant vormt de apex van een jod, met Neptunus aan de ene kant en de conjunctie Mars-Uranus aan de andere kant. Neptunus, heer van het 5de huis, betreft zijn leiderscapaciteiten en staat inconjunct met de ascendant, waardoor Joe Biden twijfelt aan zijn mogelijkheden. Mars, heer van het 6de huis, duidt op de dagelijkse realiteit, maar is ook heer van de exaltatie van de ascendant. Uranus, heer van het 4de huis, verwijst naar het vaderland. Mars en Uranus staan beide in het 8ste huis, dat het geld van anderen beheerst, namelijk de sponsors.

Door de jodfiguur waarin de planeten betrokken zijn, zit Joe Biden in een patstelling. Door het wegvallen van belangrijke sponsors wordt zijn leiderschap in vraag gesteld en weet hij niet welke kant hij op moet, vandaar de beslissing om de handdoek in de ring te gooien en uit de race voor de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten te stappen.

Mercurius, heer van het 8ste en 11de huis, staat in het 10de huis, maar in vierkant met de conjunctie Mars-Uranus op de cusp van het 8ste huis. Door zijn gezondheidstoestand en het afhaken van sponsors, ontstaat veel discussie binnen de politieke familie. Dit leidt tot een plotse aankondiging van het wegvallen van de nodige financiële steun.

Het 10de huis wordt nog getekend door Venus, heer van het 12de en 7de huis, die goed verbonden staat met Jupiter in het 8ste huis. Door vijandige intriges en de steun van de massa slaagt de tegenpartij erin om de geldschieters zodanig te beïnvloeden dat ze hun steun aan Joe Biden staken.

Kan Joe Biden zijn ambtstermijn afmaken?

Het 5de huis, dat het leiderschap beheerst, wordt in deze horoscoop getekend door Saturnus, die tevens heer van het 3de huis is. Er ontstaat veel discussie over het leiderschap van Joe Biden en of hij nog in staat is het ambt uit te voeren gedurende de resterende periode van zijn presidentschap.

Met de Zwarte Maan in het 11de huis, sterk neigend naar het 12de huis, zijn er veel verborgen en zelfondermijnende krachten werkzaam binnen zijn eigen partij om de situatie naar hun hand te zetten.

De beslissing van Joe Biden heeft veel krachten losgemaakt bij de tegenpartij, die twijfelt of hij nog verder de leiding van het land kan verzekeren. Binnen zijn eigen politieke fractie moet overeenstemming worden bereikt over de keuze van een mogelijke opvolger. Er blijkt nu al sterke financiële steun te zijn voor Kamala Harris als mogelijke opvolger. We kijken uit naar de conventie van 19 augustus om de definitieve beslissing te kennen.

Link naar de website van auteur Roger Walraedt:
https://astranalys.weebly.com

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom