Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

Solaar van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump • 13 juni 2024 – 13 juni 2025

Astrologie
21/08/2024
Solaar van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump • 13 juni 2024 – 13 juni 2025

Op 21 oktober kiest Amerika een nieuwe president. Wordt het de huidige Democratische vice-president Kamala Harris of de voormalige Republikeinse president Donald Trump? Het belooft in ieder geval een spannende race naar de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten 2024 te worden. We nemen de astrologie erbij en bekijken in deze bijdrage de solaar van Donald Trump.

De solaar van Donald Trump op 13 juni 2024

Wie wint de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten in oktober 2024? We bespraken vanuit de astrologie reeds uitgebreid de horoscoop en solaar van Kamala Harris. In dit artikel beschouwen we de solaar van presidentskandidaat Donald Trump, voor 13 juni 2024 in Florida Ridge, waar hij verbleef op zijn verjaardag en een aantal vrienden had uitgenodigd om te vieren.

Donald Trump astrologie solaar 13 juni 2024 Roger Walraedt visual artikel Bloom

Een bedenkelijke start

De ascendant valt op 0°55 Kreeft, een graad die bekend staat als kritiek, wat een twijfelachtige start van het jaar aangeeft. De Maan, die in de astrologie de heerser van de ascendant is, bevindt zich op de cusp van het 4de huis. Dit huis vertegenwoordigt zowel het thuisfront als het vaderland, wat suggereert dat presidentskandidaat Donald Trump dit jaar sterk gericht is op dienstbaarheid aan het vaderland.

Uitdagingen op het carrièrepad

Het MC bevindt zich op 16°51 Vissen, een andere kritieke graad. Neptunus, de heerser van het 10de huis, staat in datzelfde huis op de laatste graad van Vissen. Dit wijst erop dat het jaar voor Donald Trump vol uitdagingen op carrièrevlak zal zijn. De positie van Saturnus op de cusp van het 10de huis versterkt dit beeld. Saturnus, als heerser van het 7de huis, staat voor de massa die hem zou moeten steunen. Echter, de oppositie van Saturnus met de Maan, die zowel de heerser van de ascendant als de algemene significator voor het volk is, wijst op twijfels en mogelijke weerstand van het volk tegen zijn ambities.

Saturnus in het 10e huis duidt op een ambitie om het hoogste ambt in de Verenigde Staten te bekleden, maar dit brengt ook het risico van een grote val met zich mee. Het vierkant tussen Neptunus en de ascendant vormt een obstakel op zijn carrièrepad, wat wijst op mogelijke desillusies.

Banner Bloom Shop rechtopstaand

Verborgen krachten en obstakels

Het 4de huis, dat het vaderland vertegenwoordigt, staat in deze solaar van Donald Trump in Maagd, met Mercurius als heerser. Mercurius bevindt zich in het 12de huis, wat in de astrologie wijst op verborgen, vijandige krachten die werkzaam zijn in het land. Het stellium van Mercurius, de Zon, en Venus, allemaal in het 12de huis, staat vierkant met Saturnus in het 10de huis en de Maan op de cusp van het 4de huis. Dit wijst erop dat deze verborgen krachten zijn carrière en relatie met het publiek zullen ondermijnen.

Zorgen om financiën

De Zwarte Maan, met haar neptuniaanse-plutonische uitwerking, bevindt zich in het 4de huis. Dit duidt op een sterke afwijzing van het vaderland, mogelijk door ontevredenheid over wat Donald Trump heeft verworven of verloren. De Maan, ook heerser van het 2de huis van de solaar, suggereert dat hij gericht heeft geïnvesteerd in staatszaken, maar door de oppositie met Saturnus en het vierkant naar het stellium in het 12de huis worden deze investeringen niet goed gerealiseerd.

Pluto, als heerser van het 6de huis, bevindt zich in het 8ste huis en maakt uitdagende aspecten met Mars, Jupiter en de ascendant. Dit wijst erop dat Donald Trump in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten 2024 zijn dagelijkse activiteiten en de relatie tot zijn partij grondig moet herzien, terwijl hij zich zorgen maakt over het aflossen van financiële schulden.

”Door de zwakke positie van Mars kan Donald Trump niet veel realiseren, wat tot frustratie en mogelijk agressie leidt.”

Verlies van steun

Cheiron in het 11de huis kan wijzen op verwondingen in bepaalde vriendschappen, maar biedt ook een kans op genezing en groei. Mars, heerser van het 11de huis, staat zwak in Stier, wat wijst op mogelijke moeilijkheden en conflicten met politieke en andere vrienden. De Republikeinse presidentskandidaat richt zich met al zijn daadkracht op de gemeenschap, maar door de zwakke positie van Mars kan hij niet veel realiseren, wat tot frustratie en mogelijk agressie leidt.

Uranus, de heerser van het 9de huis, staat op de cusp van het 12de huis, wat aangeeft dat hij afstand moet doen van juridische steun. Jupiter, onderschepte heerser van het 6de huis, bevindt zich ook in het 12de huis, wat wijst op het verlies van verborgen facetten van het ambt die hem zouden kunnen helpen.

Als Donald Trump in conflict komt met de overheid en slechts revolteert zonder iets constructiefs op te bouwen, loopt hij het risico te falen.

Roger Walraedt

Solaar afgezet tegenover de radix van Donald Trump

Donald Trump astrologie solaar radix 13 juni 2024 Roger Walraedt visual artikel Bloom

Focus op allianties

Wanneer we de solaar van Donald Trump vergelijken met zijn radix, valt de ascendant van de solaar precies op de cusp van zijn 11de huis. Dat wijst op een jaar waarin veel aandacht zal gaan naar zijn vrienden, met name zijn politieke bondgenoten. Hij verwacht van hen de nodige steun om zijn toekomstplannen te realiseren.

Het MC van de solaar valt in zijn 7de huis, wat aangeeft dat anderen een grote invloed zullen hebben op de loop van zijn lot dit jaar. Het wijst ook op mogelijke confrontaties met juridische zaken of contracten die bepalend kunnen zijn voor zijn handelen en beslissingen.

Plotse wending in maatschappelijke positie

Bij directe contacten zien we dat Uranus van de solaar op de cusp van zijn 10de huis staat. Dit aspect kan een plotselinge en radicale ommekeer in zijn maatschappelijke positie veroorzaken. Autoriteiten of mensen in machtsposities kunnen een verstikkende invloed op hem uitoefenen, wat de Republikeinse kandidaat voor de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten 2024 doet streven naar bevrijding. Hoe hij hiermee omgaat, zal bepalen of hij succesvol zal zijn. Als hij in conflict komt met de overheid en slechts revolteert zonder iets constructiefs op te bouwen, loopt hij het risico te falen.

Invloed van technologie en documenten

”Alles wat verborgen was, komt aan het licht.”

Mercurius staat conjunct met Uranus in de solaar van Donald Trump, wat wijst op zijn fascinatie voor nieuwe technologieën. Dit aspect kan veranderingen teweegbrengen in zijn relaties met vrienden. Bovendien kan een document ingrijpende veranderingen in zijn leven veroorzaken, waarbij mogelijk belangrijke verplaatsingen niet uitgesloten zijn.

Verborgen zaken

Venus in de solaar, de heerser van zijn 5de en 12de huis, staat conjunct met zijn radixzon. Dit aspect suggereert dat zijn persoonlijkheid geconfronteerd wordt met zaken die lange tijd verborgen zijn gebleven, maar die nu aan de oppervlakte komen, vooral in relatie tot het beleid van het land.

De Solaarzon staat conjunct met zijn Noordelijke Maansknoop, een jaarlijkse gebeurtenis die de invloed op zijn lot bepaalt. De Zon, als heerser van het 3de huis in de solaar en het 12de huis in de radix, wijst erop dat alles wat verborgen was nu aan het licht komt en een cruciale rol zal spelen in de richting van zijn lot.

Uitdagingen op werk- en gezondheidsvlak

Pluto bevindt zich op de cusp van zijn 6de huis, dat betrekking heeft op werk en gezondheid. Pluto staat symbool voor transformatie en kan druk uitoefenen op zijn werkleven. Waar Donald Trump eerder het gevoel had alles aan te kunnen, blijkt dit nu minder het geval te zijn. Hij kan geconfronteerd worden met overmatige druk en gedwongen worden taken uit te voeren die niet in zijn aard liggen, zoals het beheer van financiële middelen. Daarnaast kan hij te maken krijgen met de ondermijnende invloed van bepaalde medewerkers. Ook op gezondheidsvlak kan hij de negatieve invloed van Pluto ervaren, wat kan leiden tot degeneratieve aandoeningen.

Link naar de website van auteur Roger Walraedt:
astranalys.weebly.com

Uit deze analyse blijkt dat het voor Donald Trump zeer problematisch kan worden om herkozen te worden als president van de Verenigde Staten. Mogelijk is het tijd voor een andere, jongere persoon om een nieuw elan te brengen in het politieke landschap.

Roger Walraedt

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom