Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

De top 5 astrologische gebeurtenissen in september 2024

Astrologie
Bloom
04/09/2024
De top 5 astrologische gebeurtenissen in september 2024

In dit artikel tref je de top 5 astrologische gebeurtenissen voor september 2024. Je hoeft namelijk geen doorgewinterde astroloog te zijn om te beseffen dat de planeten een grote invloed op ons uitoefenen. Alle levensdomeinen worden beïnvloed door de planetaire bewegingen hoog boven ons hoofd. Hoewel we onmogelijk in een glazen bol de toekomst kunnen ontwaren, biedt astrologie ons toch een mogelijkheid om een glimp van de toekomst op te vangen. Ontdek hier welke planetaire aspecten we mogen verwachten in september 2024.

Waarom is het handig om de planeetstanden van 2024 te kennen?

Aan de hand van de plaats van de planeten en hun reis door de sterrenbeelden (beter is in feite: 'dierenriemtekens') kunnen we ons voorbereiden op bepaalde gebeurtenissen en bepaalde emoties beter kaderen. Planeten hebben namelijk een uitwerking op ons leven en onze maatschappij. In de Westerse astrologie kennen we binnenplaneten en buitenplaneten.

Voorbeelden van 'binnenplaneten' of 'persoonlijke planeten' zijn: de Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus. Deze planeten bewegen zich sneller door de sterrenbeelden of dierenriemtekens en hebben daardoor een grotere invloed op je dagelijks leven.

Neptunus, Uranus en Pluto behoren volgens de Westerse astrologie tot de 'buitenplaneten' of 'transpersoonlijke planeten'. Zij reizen veel trager door de sterrenbeelden heen. Soms verblijven ze jaren in hetzelfde teken en daarom worden ze ook wel generatieplaneten genoemd. Deze hebben ook een invloed op je dagelijkse leven, maar dat is veel minder merkbaar. De buitenplaneten vertellen ons eerder iets over de algemene tendensen van een generatie.

Planetaire bewegingen in september 2024

1. Venus in Weegschaal 2024 (29 augustus - 22 september 2024)

Op donderdag 29 augustus keert Venus terug naar haar geliefde thuisbasis, Weegschaal. Deze astrologische verschuiving markeert een periode van ongeveer drie weken, tot en met 22 september 2024, waarin de energie van liefde, schoonheid en harmonie centraal staat. Dit is dé tijd om te focussen op verbinding, relaties en het creëren van balans in je leven.

De mooie kanten van Venus in Weegschaal 2024

Venus voelt zich helemaal in haar element in Weegschaal, een teken dat o.a. symbool staat voor evenwicht en rechtvaardigheid. Tijdens deze periode staan relaties centraal. Het is niet alleen een perfecte tijd voor romantiek, ook het versterken en verdiepen van je banden met anderen wordt toegejuicht door de sterren. Plan (eindelijk nog eens) een date met je geliefde en spreek af met mensen die je graag hebt. Je zal merken dat Venus in Weegschaal jou – en de mensen rondom jou – wat toegankelijker maakt.

Daarnaast ligt de focus bij Venus in Weegschaal 2024 heel erg op schoonheid en kunst. Maak werk van je creatieve projecten, want alles wat mooi en harmonieus is, krijgt nu extra kosmische energie. Het helpt alvast om je te omringen met mooie dingen: gooi oude spullen weg en geef je leefruimte een make-over. Give yourself some space, literally.

De uitdagingen van Venus in Weegschaal 2024

Hoewel Venus in Weegschaal 2024 veel positieve energie brengt, zijn er ook enkele uitdagingen waar je best rekening mee houdt.

  • Besluiteloosheid: Weegschaal staat bekend om haar neiging om te twijfelen. Dit kan leiden tot besluiteloosheid, of het nu gaat over kleine of grote keuzes. Wees daarom resoluut. Probeer tijdens Venus in Weegschaal 2024 bewust beslissingen te nemen, zelfs als ze moeilijk zijn. Dat helpt je om vast te houden aan je eigen waarden en normen.
  • Conflictvermijding: het verlangen naar harmonie kan soms te ver doorslaan, waardoor je de neiging kunt hebben om confrontaties uit de weg te gaan, zelfs als deze noodzakelijk zijn. Probeer daarom open en eerlijk te communiceren, vooral in je relaties. Een gedeelde eerlijkheid zorgt voor een dieper begrip en meer verbinding.

Tip: plan (eindelijk nog eens) een date met je geliefde en spreek af met mensen die je graag hebt. Je zal merken dat Venus in Weegschaal jou – en de mensen rondom jou – wat toegankelijker maakt.

2. Uranus retrograde (1 september 2024 – 30 januari 2025)

Naast Mercurius gaat ook de planeet Uranus retrograde lopen, van 1 september 2024 tot 30 januari 2025. Tijdens deze periode krijg je de gelegenheid om terug te kijken naar de veranderingen die de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden en te evalueren of je er nog steeds achter staat.

Evalueer en bouw verder aan je fundament

Uranus zal retrograde lopen in het teken Stier, wat gerelateerd is aan geld, zekerheid, stabiliteit en je fysieke lichaam. Het is een uitnodiging om bewust te worden van hoe je op al deze gebieden in het leven staat en of het nog steeds voldoet aan je wensen en behoeften.

Vooral mensen met het sterrenbeeld Stier of ascendant Stier zullen de invloed van deze retrogradeperiode duidelijk ervaren. Het is een tijd om deze energie in je voordeel te gebruiken en te reflecteren over je financiële situatie, je gevoel van veiligheid, je stabiliteit en je fysieke gezondheid.

Tip: neem de tijd om te evalueren en eventueel aanpassingen te maken waar nodig, zodat je een solide basis kunt creëren die in lijn is met je persoonlijke doelen en verlangens.

3. Nog drie planeten lopen retrograde

Banner Bloom Shop rechtopstaand

Saturnus retrograde in Vissen (29 juni – 15 november)

Saturnus, de karmische planeet, loopt elk jaar retrograde en fungeert als een strenge, maar liefdevolle vader. Zijn lessen zijn bedoeld om je voor te bereiden op het leven, structuur te ontwikkelen en je volledige potentieel te bereiken. Saturnus kan je stevig aanpakken wanneer dat nodig is, maar hij beloont je ook royaal als we ons bewezen hebben. Wanneer Saturnus retrograde door Vissen beweegt, richt deze energie zich naar binnen. Dit is het moment voor zelfreflectie en innerlijk werk. Je wordt aangespoord om te contempleren over je grenzen, beperkingen, en verplichtingen. Als je voelt dat er iets moet veranderen, is dit de ideale tijd om actie te ondernemen.

Tip: gebruik deze periode om je focus te herwinnen en maak een gedetailleerd plan voor de toekomst, zodat je voorbereid bent om vooruit te gaan wanneer de retrograde eindigt.

Lees het volledige artikel hier.

Neptunus retrograde in Vissen (2 juli – 8 december 2024)

Neptunus is de mysticus van de dierenriem en de natuurlijke heerser over het spirituele Vissen. De planeet helpt je om in verbinding te komen met de onzichtbare lagen des levens. De Neptunus retrograde kan daarom ook je zicht vertroebelen en verwarring veroorzaken. Vertrouw in deze periode extra op je intuïtie en wees op je hoede voor zaken die te mooi lijken om waar te zijn. Hoewel een Neptunus retrograde uitdagend kan zijn, biedt het ook een kans om je gedachten en dromen te ordenen.

Tip: gebruik deze tijd om je intuïtie te versterken.

Lees het volledige artikel hier.

Pluto retrograde in Steenbok (2 mei - 11 oktober 2024)

Pluto loopt retrograde van 2 mei tot 11 oktober 2024. Pluto begon in Waterman, sinds 1 september loopt de dwergplaneet retrograde in Steenbok. Pluto in Steenbok nodigt je uit om diepgaand te reflecteren op je relatie met macht, controle en autoriteit. Het is een tijd waarin je mag nadenken over hoe je omgaat met regelgeving en de invloed van externe krachten in je leven. Vooral Steenbokken en mensen met een Steenbok-ascendant worden uitgedaagd om te onderzoeken waar ze hun kracht hebben weggegeven en hoe ze hun eigen autonomie kunnen herwinnen. Deze retrograde biedt een kans om je innerlijke autoriteit te versterken en een balans te vinden tussen externe regels en persoonlijke integriteit.

Tip: gebruik deze periode om je waarden te herzien, grenzen te stellen, en assertief op te treden waar nodig. Dit zal je helpen sterker en zelfverzekerder uit deze transit te komen.

4. Mars in Kreeft 2024 (4 september - 4 november 2024)

”Gun jezelf de tijd om te ontspannen en op te laden, en laat je vooral niet onder druk zetten om op een bepaalde manier te voelen.”

Wanneer Mars in Kreeft staat, kan het leven voelen als een emotionele achtbaan. Onze stemming, passies en energie schommelen mee met de fasen van de Maan, waardoor het ene moment gevuld kan zijn met tranen en het volgende met gelach. Consistentie is ver te zoeken. Daarom is het belangrijk om af en toe stil te staan bij wat je écht denkt en voelt, zodat je niet verdwaalt in een zee van emoties. Gun jezelf de tijd om te ontspannen en op te laden, en laat je vooral niet onder druk zetten om op een bepaalde manier te voelen.

Tijdens deze periode kan je ook passief-agressief reageren op confrontaties. De Kreeft beschermt zijn hart waardoor gepassioneerde gesprekken lastig kunnen zijn. Het opkroppen van emoties is echter geen oplossing en kan uiteindelijk tot een uitbarsting leiden. Probeer te leren hoe je je in moeilijke situaties beter kan uiten, met de focus op subtiele en intuïtieve emoties in plaats van directe confrontaties.

Maar maak je geen zorgen, het wordt niet alleen maar zwaarmoedig. Mars in Kreeft 2024 brengt je juist dichter bij degenen die je liefhebt. Relaties en vriendschappen kunnen verdiepen, en je voelt de behoefte om te knuffelen en goede gesprekken te voeren in plaats van afstandelijk te zijn.

Tip: neem de tijd om écht te luisteren naar je eigen gevoelens en die van anderen.

5. Volle Maan in Vissen (18 september 2024)

De Volle Maan in Vissen op 18 september 2024 brengt een golf van emotionele intensiteit en verhoogde gevoeligheid met zich mee. Kritiek raakt je diep en in tijden van overweldiging verlang je ernaar om je terug te trekken in je eigen veilige cocon.

Wees lief voor jezelf

Deze Volle Maan nodigt je uit om te observeren en negativiteit los te laten. Het is belangrijk om je grenzen te bewaken en stevig neer te zetten. Juist op dit vlak heb je de kans om werkelijk spiritueel te groeien en te ontwikkelen, en dit begint met lief zijn voor jezelf.

Als je het sterrenbeeld Vissen hebt, de Maan in Vissen hebt staan, of Vissen als ascendant hebt, zullen deze thema's je niet vreemd zijn. Deze Volle Maan geeft je een extra boost om je hier weer bewust van te worden en ermee aan de slag te gaan. Het is een uitnodiging om jezelf te omarmen en met zachtheid en mededogen te handelen. Door bewust te zijn van je emotionele grenzen en zelfliefde te cultiveren, kan je jezelf op een dieper spiritueel niveau verbinden en groeien.

Tip: geef jezelf toestemming om te rusten, te helen en je energie te vernieuwen, zodat je kunt openbloeien.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom