Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

Oproep van de VN Veiligheidsraad: 'Staakt-het-vuren' aan de grens van Israël met Libanon • Een siderische horoscoopanalyse

Astrologie
27/09/2024
Oproep van de VN Veiligheidsraad: 'Staakt-het-vuren' aan de grens van Israël met Libanon • Een siderische horoscoopanalyse

Op de VN Veiligheidsraad van 25 september in New York werd de verklaring ‘Staakt-het-vuren’ aan de grens van Israël en Libanon onderschreven door de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Italië, de Europese Unie, Australië, Canada, Japan, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en Qatar. De vraag is of Israël en Hezbollah oren zullen hebben voor deze verklaring van al die gewichtige landen. We bekijken de horoscoopanalyse van het moment van ondertekening.

SIDENOTE

Het betreft hier een siderische horoscoop en horoscoopanalyse.

Staakt het vuren VN Veiligheidsraad Yves Polet siderische horoscoopanalyse visual
Visual onderbreking artikels platte banner Bloom web

'Staakt-het-vuren' van de VN Veiligheidsraad

We hebben een siderische horoscoop uitgetekend van deze krachtige oproep tot een 'staakt-het-vuren' door de VN Veiligheidsraad in New York op 25 september 2024.

De ascendant Waterman staat direct gespannen met de planeet Saturnus en maakt een driehoek met het duo Maan en Mars in Tweelingen. De planeet Venus in het diplomatieke sterrenbeeld Weegschaal staat goed verbonden met de twee andere luchttekens Waterman en Tweelingen.

De drie luchttekens Waterman, Tweelingen en Weegschaal zijn symbolisch voor de VN Veiligheidsraad in New York. De luchttekens treden eerder verstandelijk op in de maatschappij. Tweelingen is de grote kracht van de communicatie, Weegschaal probeert verstandelijk tot een compromis te komen, en Waterman is een intuïtieve vernieuwer.

Koppig Israël en Hezbollah

De positie van de strenge en problematische Saturnus op de ascendant Waterman laat echter de vaste en koppige kant van Waterman zien, die een driehoek vormt met het oorlogsaspect Maan-Mars in Tweelingen. Saturnus is heer van het twaalfde huis Steenbok. Het twaalfde huis is veelal een huis van beperking, afzondering, leed en onstoffelijkheid.

We mogen de negatieve geladenheid van Saturnus in Waterman als symbool beschouwen van de twee koppige oorlogvoerende partijen Israël en Hezbollah. Maan en Mars in Tweelingen duidt evenzo aan dat de oorlog voorlopig en vooral met luchtaanvallen wordt uitgevoerd. De vertegenwoordigers van de landen in de Veiligheidsraad zijn buiten schot en er wordt enkel gecommuniceerd. Ze worden niet getroffen door bomscherven en andere snijdende brokstukken; er wordt enkel daarover verstandelijk gecommuniceerd.

Neptunus in Vissen symboliseert de verwarring en het lijden van de bevolking. De planeet beeldt ook de empathie van meelevende mensen en de hulporganisaties uit in deze gruwelijke oorlog.

Banner Bloom Shop rechtopstaand

Trauma en psychisch lijden

De positie van de Zon in Maagd in het achtste huis in deze siderische horoscoopanalyse van het 'staakt-het-vuren' van de VN Veiligheidsraad vertelt over het trauma en het psychisch lijden van de Palestijnen en de Libanezen.

Het achtste huis kan in sommige gevallen een heel slechte reputatie vertonen, zoals de dood, verkrachting, psychose en trauma. De Zon wordt extra negatief door de samenstand met de Zwarte Maan. De Zon staat op 9° en de Zwarte Maan op 15° in Maagd. De Zwarte Maan drukt veelal een situatie van niet slagen uit.

De verwarring van Neptunus in Vissen

De Zon en Mercurius in Maagd vormen een oppositie met Neptunus in Vissen. Deze planeet in Vissen symboliseert de verwarring en het lijden van de bevolking. Neptunus beeldt ook de empathie van meelevende mensen en de hulporganisaties uit in deze gruwelijke oorlog.

Neptunus is heel dominant doordat hij de puntplaneet is van het vliegerpatroon. Deze figuur is gevormd door de oppositie Zon/Mercurius, de driehoeken tussen Zon/Mercurius, Pluto en Uranus en tenslotte het sextiel van Pluto en Uranus met Neptunus. Neptunus in Vissen vertelt ons verder over de religieuze verschillen tussen de Joden en Arabieren. Beiden blijven op hun standpunt en bij hun roots.

Strijd om land

Jupiter staat in het vierde huis Stier en duidt de gronden aan die willen veroverd of behouden worden door het oorlogvoerende Israël, Palestina en Libanon. Het sterrenbeeld Stier behoort bij de koppigste tekens van het vaste kruis, die gevormd worden door Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman. De sterrenbeelden van het vaste kruis zijn standvastig en in het slechtste geval heel koppig. Dit is tevens een minpunt van de ascendant Waterman.

De grootste kans voor een diplomatiek slagen is in de periode tussen 17 oktober en 15 november, wanneer de Zon in het siderische sterrenbeeld Weegschaal loopt.

Prognose voor de komende maanden

”Mijn grote bezorgdheid is de loop van Mars in Kreeft die een oppositie vormt met Pluto.”

Ik geef hierbij wat uitleg van mijn prognose van de komende maanden en ik kijk hoofdzakelijk naar de transit van de planeten. De transit van Mars vertelt een minder rooskleurig verhaal. Echter, de grootste kans voor een diplomatiek slagen is in de periode tussen 17 oktober en 15 november, wanneer de Zon in het siderische sterrenbeeld Weegschaal loopt.

De Amerikanen, die hier een belangrijke rol spelen, zijn jammerlijk genoeg heel terughoudend door de komende presidentsverkiezingen. Er is een grote kans dat Donald Trump terugkeert als president. Dit wordt een heel ander verhaal, want het is geweten dat hij anti-Iran en dus ook anti-Libanon is. Hezbollah wordt 100% gesteund door Iran.

De invloed van Mars en Pluto

Mijn grote bezorgdheid is de loop van Mars. Vanaf 20 oktober draait deze planeet van actie, maar helaas ook soms van oorlog, in het dierenriemteken Kreeft en vormt een oppositie met de transformerende planeet Pluto. Pluto is in 2020 in Steenbok beland en sindsdien hebben we al heel wat onheil gekregen, zoals corona en de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. De oppositie of de 180° stand tussen Mars in Kreeft en Pluto in Steenbok is langdurig, want de oorlogsplaneet staat tot begin juni 2025 in Kreeft. Er is wel een teruggaande beweging naar Tweelingen in februari en maart.

In de astrologie is het geweten dat de teruglopende planeten geen vooruitgang boeken. Integendeel, het kan verergeren door het vastzitten en het doelloze. We moeten er ons bewust van zijn dat de oppositie tussen Mars en Pluto haat, geweld en strijd stimuleert. Het schept macht voor de overwinnaar. Het sterrenbeeld Kreeft, waarin Mars staat, vertegenwoordigt volkeren en de emoties van de mensen. We gaan dus een periode tegemoet van het gewaarworden van emotie door allerlei omstandigheden.

Verwachte ontwikkelingen

We belanden dus in transformerende maanden, in het bijzonder voor Israël, Palestina en Libanon. Maar dit zal ook invloed hebben op Oekraïne en Rusland. Pluto is verbonden met kernenergie en de atoombom! Ik verwacht, deze siderische horoscoopanalyse volgend, transformerende acties in die periode. We mogen ook niet vergeten dat Pluto en zijn grote maan Charon de indicator is van corona. Mogelijks komt er een nieuwe opflakkering van covid of een andere ziekelijke aandoening.

Een holistische oproep tot bezinning

Hopelijk brengt mijn holistische boodschap en bezorgdheid de mensen en leiders tot nadenken. De kosmische signalen zijn ernstig en alsjeblieft, leiders van de wereld, gebruik eens jullie positieve gezond verstand! Het 'staakt-het-vuren' van de VN Veiligheidsraad is misschien slechts een druppel op een hete plaat, hoewel de intentie alvast goed is.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2024-2025, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom