Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

Levensvreugde: een ode aan het leven

Levensvreugde: een ode aan het leven

Levens-vreugde, zoals de naam al doet vermoeden, is de vreugde die je mag ervaren tijdens het leven, of nog beter gezegd: de vreugde van het leven zelf. Op zondag 11 augustus geven Angélique & Nathalie van Magic Moments op het Summer Bloom Fest een cirkel met als thema ‘Boost je levensvreugde’. Ze laten je alvast even nadenken over het thema …

Voor ons is levensvreugde een warm, soms bijna overweldigend gevoel ter hoogte van het hart. Het is een verruimend gevoel dat goed aanvoelt en ons blij maakt. Misschien hoort dankbaarheid er ook bij. We spreken hier over een mix van gevoelens die uiteindelijk het gevoel van ‘levensvreugde’ vormen, en zoals we weten, kan een gevoel heel subjectief zijn.

Ga eens na bij jezelf hoe vreugde, en meer bepaald levensvreugde, voor jou voelt. Je hoeft het niet geforceerd op te roepen, maar de volgende keer dat je het voelt, sta er dan even bij stil en beschrijf het voor jezelf.

Vreugde heeft, net zoals vrede, een hoge frequentie op de schaal van bewustzijn. Hoe hoger de frequentie, hoe meer je stroomt en hoe meer je ziel tot manifestatie komt in je aardse lichaam. Althans, dat is onze ervaring en interpretatie van deze schaal.

Levensvreugde voel je wanneer je stroomt, wanneer je goddelijke doel in dit bestaan en het werkelijke bestaan zelf samenvloeien.

Magic Moments

De praktische kant van levensvreugde

”Maak een lijstje en noteer de dingen die jou vreugde schenken.”

Hoe zit het met de praktische kant van levensvreugde? Voor ons is levensvreugde nauw verbonden met ‘de dingen des levens’. Denk aan het scala van emoties en gevoelens die we als mens kunnen ervaren. Niet alle emoties zijn even leuk, maar hoe fantastisch is het dat we zo’n kleurenpalet kunnen ervaren?

Verder associëren we levensvreugde met andere geneugten van het leven zoals dansen, eten, reizen en nieuwe plekken ontdekken, verbindende gesprekken, consensuele en harmonische seks en … Vul het lijstje zelf maar verder aan. Het is een goede oefening is om een lijstje te maken en dingen te noteren die jou vreugde schenken. Dit kunnen soms kleine dingen zijn zoals op een zomerse dag het raam van de auto naar beneden doen en de wind door je haren voelen, de geur van regen in de zomer of tijd doorbrengen met je huisdier.

Kort gezegd: levensvreugde voel je wanneer je stroomt, wanneer je goddelijke doel in dit bestaan en het werkelijke bestaan zelf samenvloeien. Wanneer je hart en je hoofd samenwerken en je ziel in lijn is met je aardse zelf.

Levensvreugde in moeilijke tijden

Betekent dit dat alles steeds goed, positief en leuk moet zijn? Nee, helemaal niet. Je kunt ook levensvreugde ervaren in uitdagende of droevige tijden of na traumatische gebeurtenissen. Op zo’n momenten krijg je plots een glimp van het grotere geheel te zien en zie je, ondanks de pijn, de schoonheid van de dingen. Op de een of andere manier is er dan een onderliggend en diepgaand vertrouwen dat alles is zoals het moet zijn. In bepaalde situaties is dit bijzonder moeilijk, het is goed om het dan gewoon te laten zijn. Het gevoel van levensvreugde is immers niet iets wat je opzoekt, het overkomt je wanneer je er klaar voor bent. Het komt wel makkelijker wanneer je op een bewuste manier in het leven staat en een open mindset hebt.

Wanneer je stilstaat bij wat levensvreugde voor jou is, hier bewuster mee omgaat, een lijstje maakt van wat je vreugde geeft en het vervolgens ook meer opzoekt, zul je meer levensvreugde ervaren bij zowel kleine als grotere dingen en ook meer de schoonheid van het leven leren aanschouwen.

Ben jij bereid om de levensvreugde in je leven te verwelkomen?

Magic Moments

Angélique en Nathalie organiseren samen cirkels en dagretraites sinds 2021. Persoonlijke en spirituele ontwikkeling staat centraal in alles wat ze doen en daarom krijgen hun cirkels en events steeds een thema waarrond bewustwordingsprocessen kunnen gebeuren. Op het Summer Bloom Fest in Oostende (augustus 2024) kon je deelnemen aan de cirkel ‘Boost je levensvreugde’. Vorig jaar verscheen hun eerste gezamenlijke boek: de Magic Guide.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom