Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

Maak van zelfliefde je grootste kracht

Maak van zelfliefde je grootste kracht

Zelfliefde is toch maar een beetje zweverig gezwets. Dat is een aai over je bol. Lief zijn voor jezelf als je voor de zoveelste keer uitgeput op de bank neerploft. Dat extra wijntje pakken. De derde keer achter elkaar je sportschool afzeggen. Alles wordt gestopt onder het mom van zelfliefde. Of ligt het net even anders? Want wat is zelfliefde nu eigenlijk en waar gaat het over?

De ware betekenis van zelfliefde

Deze genoemde acties gaan voorbij aan de ware betekenis van zelfliefde. De ware betekenis van zelfliefde is jezelf volledig omarmen en accepteren: the good, the bad & the ugly. Jezelf zien voor wie je bent en daar naar handelen. Je leven inrichten op jouw voorwaarden.

Zelfliefde is het fundament van een liefdevol, licht en gelukkig leven. Een goede gezondheid, een fijne liefdesrelatie, een plezierige job, waardevolle, gelijkwaardige vriendschappen, goede en hoge energie, genieten van het leven.

Maar waarom is dat extra wijntje pakken dan geen ‘act of selflove’? Of uitgeput op de bank ploffen? Omdat het een excuus is. Want is dit daadwerkelijk wat jouw lichaam nodig heeft? Of wat is de reden dat je weer uitgeput bent? Vaak zit daar een andere behoefte onder. Misschien heb jij jouw wijntje gekoppeld aan jouw rustmoment van de dag en is de onderliggende behoefte rust. Net als op de bank ploffen; misschien werk je te hard en doe je te veel of ervaar je te veel stress. Dan mag je daar iets aan gaan doen. Je mag de oorzaak aanpakken en kijken hoe jij op dat vlak liefdevoller naar jezelf kunt zijn.

Zelfliefde gaat niet alleen over die zachtheid, rust en naar binnen keren. Zelfliefde vraagt moed en discipline. Het vraagt van jou dat je de regie neemt over je leven. Aan het roer staat en keuzes maakt vanuit liefde voor jezelf.

Dat betekent nee zeggen, grenzen stellen, ja zeggen tegen soms spannende dingen, uit je comfortzone stappen, aan de slag gaan met je schaduwkanten, je demonen, eerlijk naar je overtuigingen en patronen kijken en alles omarmen. Al jouw gevoelens, al jouw gedachten, maar ook je verleden en gemaakte keuzes.

(lees verder onder de afbeelding)

Zelfliefde is geen excuus om je achter te verschuilen. Zelfliefde is een levensstijl. En jij kunt deze ‘way of life’ eigen maken.

De sabotage van je eigen mind

”Zoom uit en kijk welke verhalen jij jezelf vertelt”

Betekent dat dat je nooit je sportles af kunt zeggen? Of nooit dat wijntje mag drinken? Nee. Het betekent dat jij je bij elke keus af mag vragen of dit een daadwerkelijk besluit of actie vanuit liefde voor jezelf is of dat jij het stiekem inzet als excuus.

Jouw hersenen willen jou veilig houden, binnen jouw comfortzone. Dit is vaak een schijnveiligheid. Want de vraag is of deze context waar je nu in zit, hoe je leeft, hoe je denkt en hoe je handelt, daadwerkelijk zorgt voor een gelukkig leven. Onze hersenen zijn vanuit oudsher al zo geprogrammeerd. Er zullen allerlei gedachten in jouw hoofd komen als jij je gedrag en patronen aan wilt gaan passen.

Misschien herken jij dit wel: ‘Het was niet het moment om nee te zeggen’, ‘ik was moe’, ‘ik zag dat de ander slecht in zijn vel zat, dus liet ik het maar zo’. Er zijn honderd redenen waarom je iets NIET doet. Vind die ene reden om het WEL te doen, schrijf deze op en houd je daaraan vast wanneer je het lastig hebt.

Jouw hoofd gaat met al die gedachten aan de haal. Die gaat tegenargumenten gebruiken omdat die jou wil houden waar je bent. Dus het is heel belangrijk om uit te zoomen en te kijken ‘welke verhalen vertel ik mezelf’. Weet dat je niet je gedachten bent, maar hebt. Identificeer je niet je gedachten, maar leer ze te aanschouwen.

(lees verder onder de afbeelding)

Er zijn honderd redenen waarom je iets NIET doet. Vind die ene reden om het WEL te doen.

Desaboteer je mind

Bij elke gedachte stel je jezelf de volgende vragen:

  • Is deze gedachte 100% waar?
  • Brengt deze gedachte mij dichter bij mijn doelen, bij mezelf en bij hoe ik wil leven?
  • Bij ‘nee’: vervang deze gedachte door een helpende, positieve gedachte

De mate van jouw zelfliefde is een direct resultaat van jouw leven

De mate van jouw zelfliefde reflecteert zich in jouw leven. Het vertelt je iets over hoe jij over jezelf denkt en naar jezelf kijkt. Je wordt niet wie je wil zijn, je wordt waar jij diep van binnen van overtuigd bent. Dit vertaalt zich in jouw relaties, gezondheid, werk, financiële gesteldheid en meer. Dus de vraag is: ‘Hoeveel plezier, energie, overvloed, lichtheid en liefde ervaar jij op dit moment in jouw leven?’ Als je hier een negatief antwoord op geeft, dan ligt daar voor jou een prachtige uitnodiging.

Maak van zelfliefde geen excuus, maar je grootste kracht

”Word je bewust van wat je denkt en doet.”

Vergroot jouw zelfliefde, laat zelfliefde zelf jouw gids zijn. Oefen dagelijks met de vraag: ‘Is deze gedachte/doe ik deze actie vanuit liefde voor mezelf?’

Stap 1 is altijd bewustwording. Dus word je bewust van wat je denkt en wat je doet. Want als jij hier mee aan de slag gaat en jij gaat jouw zelfvertrouwen vergroten, dan krijg jij een ander resultaat in jouw huidige bestaan. Alles is energie en zelfliefde is de sleutel. Leer deze sleutel in te zetten.

HOW TO

  • Creëer een moment van rust, haal diep adem.
  • Stel jezelf de vraag: Wat heb ik nu nodig in dit moment?
  • Luister naar de fluistering van het antwoord in jezelf.

Misschien hoor je dit de eerste keren niet. Blijf herhalen en train hiermee de rust in jezelf en de verbinding met je ‘inner knowing’, zodat jij het antwoord wel gaat horen.

Wie is Patricia Smeekes?

Patricia Smeekes is Selflove Expert bij Lumare en leidt jou naar vrijheid met haar coaching & in haar community ‘The Tribe of the Rising Feminine’. Laat je inspireren door haar podcast ‘Leven vanuit Zelfliefde’, neem een kijkje op haar website of neem een kijkje op haar website.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom