Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

Voor een onvergetelijke reis naar Tanzania: de mooiste plek voor een safari

Gelukkig leven
Gastschrijver
16/07/2024
Voor een onvergetelijke reis naar Tanzania: de mooiste plek voor een safari

Tanzania is een topbestemming voor liefhebbers van natuur en wildlife. Een Tanzania safari biedt een unieke kans om enkele van de meest indrukwekkende dieren in het wild te zien, van de grote migraties van gnoes en zebra's tot ontmoetingen met de Big Five. Het land staat bekend om zijn uitgestrekte wildreservaten zoals de Serengeti en de Ngorongoro-krater, waar je het echte Afrika gevoel ervaart. Van een rit door de nationale parken tot aan het ontdekken van de lokale cultuur, Tanzania biedt avonturen die je nergens anders vindt. Met zijn rijke cultuur, vriendelijke mensen en ongeëvenaarde landschappen zorgt het land ervoor dat elke bezoeker verhalen heeft om mee naar huis te nemen.

Safari rondreis door Tanzania

Een safari in Tanzania staat garant voor avontuur en onvergetelijke ervaringen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten safari's, zoals een jeepsafari die je diep de wildernis in brengt, een ballonsafari voor een adembenemend uitzicht vanuit de lucht of zelfs een wandelsafari voor een intensere natuurbeleving. Parken zoals de Serengeti en de Ngorongoro-krater bieden uitstekende mogelijkheden voor wildspotten. De migratie van gnoes en zebra's in de Serengeti is een spectaculair gezicht dat veel bezoekers aantrekt. De diversiteit en toegankelijkheid van deze parken maken Tanzania tot een van de beste safari bestemmingen ter wereld.

De majestueuze Kilimanjaro

De Kilimanjaro is een iconisch symbool van Afrika en trekt jaarlijks duizenden bezoekers die de uitdaging aangaan om de berg te beklimmen. Van Verre Reizen biedt georganiseerde tochten waarbij klimmers onder begeleiding de top kunnen bereiken. Het beklimmen van de Kilimanjaro is een intense ervaring die niet alleen fysieke kracht vereist maar ook mentale veerkracht. De verschillende klimroutes bieden zowel voor beginners als voor ervaren klimmers passende opties. Het uitzicht vanaf de top op de omliggende savannes en de ondergaande zon is onvergetelijk.

De Serengeti is beroemd om zijn uitgestrekte vlaktes en het rijke dierenleven. Hier kun je de Big Five tegenkomen en getuige zijn van de indrukwekkende migratie, een van de grootste natuurlijke spektakels op aarde.

Het wonder van de Serengeti

De Serengeti mag je niet missen tijdens je bezoek aan Tanzania. Dit park is beroemd om zijn uitgestrekte vlaktes en het rijke dierenleven. Hier kun je de Big Five tegenkomen en getuige zijn van de indrukwekkende migratie, een van de grootste natuurlijke spektakels op aarde. De Serengeti is ook een uitstekende plek voor vogelliefhebbers met meer dan 500 verschillende vogelsoorten. Een safari in dit park biedt de kans om de natuur op zijn puurst te ervaren.

Is Tanzania veilig voor toeristen?

Tanzania is over het algemeen veilig voor toeristen. Zoals bij elke reisbestemming is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen en je te informeren over lokale gebruiken en omstandigheden. Reizigers worden aangeraden om georganiseerde tours te gebruiken en niet 's nachts alleen te reizen. Met gezond verstand en de juiste voorbereidingen kun je in Tanzania een veilige en boeiende reiservaring hebben.

Vliegen vanaf Schiphol naar Tanzania

Voor toeristen die van Nederland naar Tanzania willen vliegen vanaf Schiphol, zijn er diverse opties beschikbaar. Er zijn directe vluchten van KLM naar Dar Es Salaam (Julius Nyerere International Airport - DAR). Deze vluchten vertrekken meestal rond 10:05 uur en maken een tussenstop in Zanzibar voordat ze hun eindbestemming bereiken. Naast directe vluchten naar Dar Es Salaam, zijn er ook indirecte vluchten naar Zanzibar (Abeid Amani Karume International Airport - ZNZ) met maatschappijen zoals Turkish Airlines en Qatar Airways, die een tussenstop maken in hun respectievelijke hubs. Voor reizigers die naar Kilimanjaro International Airport (JRO) willen, zijn er doorgaans vluchten met een overstap, bijvoorbeeld met KLM via Nairobi of met Ethiopian Airlines via Addis Abeba.

De directe KLM-vlucht KL 515 naar Dar Es Salaam vertrekt op vaste dagen in de week, meestal op zondag, dinsdag, en donderdag rond 10:05 uur. Het is belangrijk om de exacte vertrektijden te controleren tijdens het boeken, aangezien deze kunnen variëren. Voor een retourticket naar Dar Es Salaam beginnen de prijzen bij ongeveer €600, afhankelijk van het seizoen en hoe ver van tevoren je boekt. Voor indirecte vluchten naar Zanzibar en Kilimanjaro liggen de prijzen meestal tussen €700 en €900 voor een retourticket, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en route.

De beste tijd om naar Tanzania te vliegen is tijdens het droge seizoen, van juni tot oktober. Dit is een ideaal moment voor safari's en om de Kilimanjaro te bezoeken, evenals voor strandvakanties in Zanzibar. Gedurende deze periode zijn de temperaturen aangenaam en het weer is stabieler, wat het reizen vergemakkelijkt. Voor de beste prijzen is het raadzaam om enkele maanden van tevoren te boeken. Als je flexibel bent met je reisdata, kun je mogelijk goedkopere vluchten vinden. Naast KLM bieden ook Turkish Airlines, Qatar Airways, en Ethiopian Airlines goede verbindingen met Tanzania, vaak met een tussenstop.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Van Verre.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom