Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

Clear space, clear mind: hoe orden je je leven

Huis & Thuis
Gastschrijver
26/06/2024
Clear space, clear mind: hoe orden je je leven

In onze hectische wereld is het makkelijk om overweldigd te raken door de dagelijkse drukte. Als je thuis komt, wil je dan juist rust ervaren. Dit is alleen vaak moeilijk, omdat er in de meeste huizen ook veel rommel is of alles rommelig aanvoelt. Een rommelige omgeving kan niet alleen stress en angst veroorzaken, maar ook onze productiviteit en mentale helderheid beïnvloeden. De sleutel tot een heldere geest ligt vaak in het creëren van een opgeruimde ruimte. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Het antwoord is simpel: door stap voor stap je leven te ordenen.

Voldoende opbergruimte

Het belangrijkste van een georganiseerde leefomgeving is voldoende opbergruimte. Het creëren van specifieke plekken voor al je spullen kan wonderen doen. Begin met het bekijken van je huidige opbergruimte en hoe deze ingedeeld is. Heb je genoeg ruimte om al je spullen netjes op te bergen?

Overweeg zo nodig om extra opbergruimte toe te voegen. Dit kun je doen door planken, manden of opbergboxen. Archiefkasten zijn ook handig om als opbergruimte in te zetten. Ze zorgen ervoor dat al je papierwerk en belangrijkste documenten netjes opgeborgen zijn. Zo creëer je ook weer rust in je administratie en financiën.

Begin met het implementeren van de 'één erin, één eruit' regel: voor elk nieuw item dat je in je huis brengt, doe je een oud item weg.

Ontspullen en routine ontwikkelen

”Alles wat je niet meer gebruikt, kapot is of waar je niet meer blij van wordt, kan weggegooid of gedoneerd worden.”

Voor je allemaal nieuwe opbergspullen gaat kopen of bestellen, raden we je eerst aan om eens flink te ontspullen. De meeste mensen hebben namelijk veel meer spullen in huis dan nodig is. Ga alles, maar dan ook echt alles, na in huis. Geen enkele kast, plank of rommellade wordt overgeslagen. Alles wat je niet meer gebruikt, kapot is of waar je niet meer blij van wordt, kan weggegooid of gedoneerd worden.

Daarnaast is het ook belangrijk om een routine te ontwikkelen om het opgeruimd te houden. Begin met het implementeren van de 'één erin, één eruit' regel. Dit betekent dat voor elk nieuw item dat je in je huis brengt, je een oud item wegdoet. Deze methode helpt om te voorkomen dat je huis overvol raakt met onnodige spullen.

Maak er ook een gewoonte van om dagelijks een paar minuten te besteden aan opruimen. Kleine dagelijkse inspanningen kunnen een groot verschil maken.

Rust in huis, rust in je hoofd

Het organiseren van je leven is een krachtige manier om je hoofd rustig te maken en je algehele welzijn te verbeteren. Door bewuste keuzes te maken over hoe je je ruimte indeelt en opgeruimd houdt, kun je een omgeving creëren die rust en productiviteit bevordert. Onthoud dat een opgeruimde ruimte niet alleen bijdraagt aan een opgeruimde geest, maar ook aan een gelukkiger en gezonder leven.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom