Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

5 tips voor volledige ontspanning

Inspiratie
Gastschrijver
11/09/2024
5 tips voor volledige ontspanning

In de drukke wereld van vandaag is het erg belangrijk om soms volledig te ontspannen. Dit klinkt alleen wat makkelijker dan dat het daadwerkelijk is, gezien het een uitdaging blijkt om je drukke leven in je vrije tijd volledig achter je te laten. Gelukkig zijn er - zoals met alles in het leven - tips om je hierbij te helpen en toch die volledige ontspanning te ervaren. Doe er vooral je voordeel mee en ontdek hoe makkelijk het kan zijn om mindful en ontspannen het leven door te gaan.

1. Ontdek de wondere wereld van mindfulness

Een lifehack om jezelf heerlijk te laten ontspannen is door mindfulness toe te passen. Mindfulness is een fijne manier om stress te verminderen en is daardoor zeer toepasbaar wanneer je aan het begin van een periode van ontspanning staat, bijvoorbeeld het begin van de vakantie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een meditatiesessie, of het vermijden van het gebruik van digitale apparaten. Vooral in het hier en nu zijn is belangrijk.

2. Ga regelmatig voor een dagje wellness

Een heerlijk dagje wellness mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. Het biedt namelijk vele voordelen wanneer je denkt aan volledige ontspanning. Door bijvoorbeeld een dagje naar een wellnessoord te gaan, plan je al in dat je iets totaal anders doet dan normaal gesproken. Je stelt je in op ontspanning en kunnen genieten en - zoals met alles is - zodra je het inplant, wordt het veel sneller gedaan. Dat geldt ook voor ontspanning. Tijd om dat wellnessdagje te plannen dus. Overigens ook heel leuk om cadeau te doen als beautycadeau. Door op cadeaubon België te zoeken heb je al direct veel keuze.

Zet voordat je gaat slapen je smartphone uit of leg deze weg. Zo kan je de dag afsluiten op natuurlijke wijze, iets dat je zeker een rustig en ontspannen gevoel oplevert.

3. Beweging zorgt voor rust in je hoofd

Het is niet voor niets dat bewegen wordt aangeraden wanneer je een beetje overprikkeld bent. Bewegen zorgt ervoor dat endorfine vrijkomt en dit is een stressverminderend iets. En daarbij zorgt het voor rust in je hoofd, ideaal wanneer je streeft naar een ontspannen gevoel. Dit hoeft overigens niet intensief sporten te zijn. Zelfs een korte wandeling in de natuur kan wonderen doen voor je gemoedstoestand.

4. Een rustige omgeving creëer je zelf

Houd er rekening mee dat de omgeving waarin je jezelf bevindt veel invloed heeft op hoe je je voelt. Zorg er dus regelmatig voor dat je jezelf in een rustige omgeving plaatst, zodat je echt even helemaal tot rust kan komen. Vrij van afleidingen en teveel geluid om je heen. Een kleine escape naar de natuur - als je in een drukke stad woont bijvoorbeeld - kan wonderen doen voor je gemoedstoestand en je helemaal ontspannen terug laten keren.

5. Zet digitale apparaten soms even uit

In onze huidige maatschappij is het heel normaal om digitale apparaten continu aan te hebben staan, maar dit draagt allesbehalve bij aan een ontspannen gevoel. Sterker nog, het neemt energie van je weg, waardoor je na een tijdje scrollen op je smartphone het gevoel kan hebben dat je ontzettend veel hebt gedaan, terwijl je in feite ook weer ‘niets’ doet. Hier iets aan doen hoeft geen grote inspanning te zijn. Zet bijvoorbeeld voordat je gaat slapen je smartphone alvast uit, of leg deze weg. Zo kan je de dag afsluiten op natuurlijke wijze, iets dat je zeker een rustig en ontspannen gevoel oplevert.

Samenwerking

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom