Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

Cursussen & workshops bij Bloom • september 2024

Inspiratie
Bloom
14/08/2024
Cursussen & workshops bij Bloom

Ontdek hier welke spirituele en bewustzijnsverruimende cursussen & workshops je bij Bloom kan volgen in september 2024. Reserveer nu je plekjes!

Pilates, Yin yoga en Mindfulness

Nieuwe najaarsreeks o.b.v. Ashtanga Vinyasa Yoga Teacher Jade Vervisch op woensdag bij Bloom in Waregem!


Pilates groepslessen

Ontdek de kracht van Pilates met Jade Vervisch! Jades lessen bieden een perfecte balans tussen flexibiliteit, kracht en ontspanning. Dankzij haar persoonlijke aandacht en expertise haal je het beste uit elke Pilates sessie. Je zult niet alleen fysiek sterker worden, maar ook mentaal meer in balans komen. Sluit je aan en ervaar zelf de positieve veranderingen in je lichaam en geest!

  • De groepslessen Pilates gaan door in de workshopruimte van Bloom, telkens op woensdag van 09.00 uur tot 10.00 uur.
  • Max. 12 deelnemers per groepsles. Breng je eigen yogamat mee of huur een mat aan € 2,5.
Visual onderbreking artikels platte banner Bloom web

Yin yoga groepslessen

De yin yoga groepslessen bij Bloom in Waregem zijn voor iedereen toegankelijk, of je nu beginner bent of al ervaring hebt.

Ervaar diepe ontspanning en herstellende kracht met yin yoga onder begeleiding van yoga docent Jade Vervisch. In deze lessen houden we langzame, meditatieve houdingen gedurende enkele minuten aan, wat helpt om de diepere lagen van je bindweefsel en gewrichten te stretchen. Door gericht ademhalen en mindfulness bevorder je innerlijke kalmte en geestelijke helderheid. Jades expertise zorgt voor een veilige, ondersteunende omgeving waarin je volledig kunt ontspannen en loslaten. Schrijf je vandaag nog in en ontdek de transformerende effecten van yin yoga!

  • De groepslessen yin yoga gaan door in de workshopruimte van Bloom, telkens op woensdag van 10.15 uur tot 11.15 uur.
  • Max. 12 deelnemers per groepsles. Breng je eigen yogamat mee of huur een mat aan € 2,5.
Visual onderbreking artikels platte banner Bloom web

Mindfulness

Tijdens de praktische mindfulness-sessies met Jade Vervisch leer je diverse technieken om in het moment te blijven en je aandacht te richten. Elke sessie begint met eenvoudige ademhalingsoefeningen om je geest tot rust te brengen. Vervolgens ga je aan de slag met lichaamsgerichte meditatie om spanningen los te laten en bewustzijn van fysieke sensaties te vergroten. Jade introduceert ook mindfulness in dagelijkse activiteiten, zoals eten en wandelen, zodat je deze technieken kunt integreren in je dagelijkse routine. Door middel van groepsdiscussies en persoonlijke reflecties krijg je de kans om je ervaringen te delen en te leren van anderen.

  • De groepslessen mindfulness gaan door in de workshopruimte van Bloom, telkens op woensdag van 11.30 uur tot 12.30 uur.
  • Max. 12 deelnemers per groepsles. Breng je eigen yogamat mee of huur een mat aan € 2,5.

Jades lessen zijn uniek vanwege de uitdagingen die ze biedt en haar vermogen om een groep te lezen en mensen te leren vertragen in deze drukke maatschappij.

Workshops met Nadia Comairi

De workshops van Nadia Comari zijn terug! 'Leren loslaten', 'EFT - Emotional Freedom Technique' en 'Ademhaling en ontspanning' staan op de agenda voor september. Reserveer je plekje nu!


11 september: Workshop Leren loslaten

In deze workshop 'Leren loslaten' op woensdag 18 september 2024, onder begeleiding van Nadia Comairi, leer je waar je patronen vandaan komen en waarom je de gedachten, gevoelens en reacties hebt die je hebt. We gaan naar de wortels van deze beperkende overtuigingen, om ze te doorbreken.

  • Ontrafel de mysteries van waarom je vasthoudt en leer loslaten met compassie en aanvaarding.
  • Duik diep in jezelf en krijg inzicht in de emotionele bagage die je draagt.
  • Leer effectieve technieken om los te laten en ruimte te maken voor groei.
  • Creëer een nieuw pad naar innerlijke rust en bevrijding.
11 september 2024, 1930 - 22.30 uur
Bloom, Waregem
Visual onderbreking artikels platte banner Bloom web

18 september: Workshop EFT - Emotional Freedom Technique

Wil je de emotionele lasten die je met je meedraagt, kunnen loslaten? Wil je de sleutel tot innerlijke rust en emotionele balans ontdekken? Dan komt deze workshop ‘EFT - Emotional Freedom Technique’ van Nadia Comairi op het juiste moment op jouw pad.

Wat is EFT?

EFT, oftewel de Emotional Freedom Technique, is een krachtige en bewezen methode om emotionele blokkades en stress te verminderen. Het combineert elementen van acupressuur en moderne psychologie om je te helpen negatieve emoties los te laten en positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen.

Wat kan EFT voor jou betekenen?

  • Emotionele bevrijding: leer hoe je belemmerende emoties zoals angst, stress en verdriet, kunt bevrijden en vervangen door innerlijke rust en kracht.
  • Loslaten van oude bagage: ontdek hoe je oude trauma's en negatieve overtuigingen kunt loslaten die je beperken in je groei en geluk.
  • Stressmanagement: leer effectieve technieken om stress te verminderen en veerkracht op te bouwen, zodat je beter kunt omgaan met de uitdagingen van het leven.
  • Zelfhulp voor het leven: EFT is een waardevolle zelfhulptool die je altijd bij je hebt. Gebruik het wanneer je het nodig hebt, waar je ook bent.
18 september 2024, 19.30 - 22.30 uur
Bloom, Waregem
Visual onderbreking artikels platte banner Bloom web

25 september: Workshop Ademhaling en ontspanning

Ben je op zoek naar een diepere connectie met jezelf en innerlijke sereniteit? De workshop 'Ademhaling en ontspanning' van Nadia Comairi op woensdag 25 september mei 2024 geeft je de kans om de kracht van je adem te ontdekken en innerlijke vrede te vinden.

Een diepe, bewuste ademhaling is een sleutel tot het bereiken van innerlijke rust en welzijn. Deze workshop bij Bloom in Waregem is ontworpen om je te voorzien van de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om:

  • directe ontspanning te ervaren door je ademhaling te beheersen;
  • stress en spanning los te laten;
  • je geest te kalmeren en innerlijke vrede te vinden;
  • een gezonder, meer gebalanceerd leven te leiden.
25 september 2024, 19.30 - 22.30 uur
Bloom, Waregem

Tijd maken voor onszelf om te ontspannen, te onthaasten is noodzakelijk om ons lichaam de kans te bieden om weer op te laden.

Praktijklessen Astrologie • Relatiehoroscopen

Verdiep jouw kennis van astrologie & leer relatiehoroscopen interpreteren bij Bloom in Waregem o.b.v. astroloog Paul Van Egghen.


Start 12 september 2024: Praktijklessen Relatiehoroscopen

Bij astrologie blijft het uiteraard niet alleen bij theorie. De essentie is om de theorie in de praktijk om te zetten en om horoscopen te leren duiden, horoscopen te bestuderen en deze te toetsen aan de realiteit. Niemand kan dit beter beamen dan ervaren astroloog en docent Paul Van Egghen. Het verbeteren van je praktijkervaring hangt af van je kennis en wordt bevorderd door het oefenen met het interpreteren van horoscopen en het toepassen van deze kennis op je eigen leven. De praktijklessen zijn dan ook de ideale manier om onder begeleiding van een ervaren astroloog ervaring op te doen met het interpreteren van horoscopen.

Deze vier praktijklessen worden als een geheel aangeboden en handelen rond een specifiek thema. De eerste reeks die van start gaat, heeft betrekking op relatiehoroscopen.

Data

  • 12 september 2024 / 19:30 - 22:00
  • 26 september 2024 / 19:30 - 22:00
  • 22 oktober 2024 / 19:30 - 22:00
  • 26 november 2024 / 19:30 - 22:00
Bloom, Waregem

Door je basiskennis te gebruiken, leer je hoe relaties, partnerships, vriendschappen en familiebanden kunnen worden geanalyseerd en verbeterd op basis van astrologische achtergronden, want 'love' zit wel degelijk in 'the air'.

Cursus Kaarsen en magie

Deze cursus 'Kaarsen en magie' bij Bloom in Waregem dompelt je onder in de magische wereld van kaarsen. Docent Vincent Lagae vertelt je over de kracht, de symboliek en de rituele toepassingen van kaarsen en zorgt ervoor dat je de kennis meteen zelf kunt gaan toepassen.


Start 18 september: Cursus Kaarsen en magie

Kaarsen branden is een handeling die tot op de dag van vandaag veelvuldig wordt gebruikt en vaak wordt onderschat. Het branden van een kaars kan een diepere betekenis hebben, vooral wanneer de kaars gezalfd is met speciale oliën die de energie versterken. Een duidelijk voorbeeld hiervan is de verjaardagstaart met kaarsjes: het uitblazen van de kaarsen gaat gepaard met het doen van een wens, waarbij het brandende vuur als medium dient voor de visualisatie van deze wens. Dit eenvoudige ritueel weerspiegelt de kracht en de symboliek van kaarsen in ons dagelijkse leven.

Ben je nieuwsgierig naar de magische wereld van kaarsen en hun rituele toepassingen? Schrijf je dan in voor deze cursus ‘Kaarsen en Magie’. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt met rituelen, deze cursus biedt waardevolle inzichten en praktische kennis.

Bij deze cursus van Vincent Lagae krijg je een informatiebundel mee naar huis.

Data

  • 18 september 2024 / 14:00 - 16:00
  • 25 september 2024 / 14:00 - 16:00
Bloom, Waregem

Het aansteken van een kaars is op zichzelf al een rituele daad, waarbij vuur, een van de vier elementen, een centrale rol speelt. Vuur maakt deel uit van de stoffelijke wereld en is onmisbaar in vele rituelen en tradities.

Opleiding mediumschap (1ste jaar)

Vanaf het najaar 2024 voegt Bloom Waregem de opleiding 'Mediumschap' toe aan haar cursusaanbod. Docent Medium Tim, Tim Everaerts woont en werkt als medium in het landelijke Nieuwerkerken in Limburg. Hij heeft een diepe verbinding met het spirituele en een sterke roeping om anderen te helpen hun bewustzijn te vergroten.


Start 14 september: Opleiding mediumschap

Deze opleiding tot mediumschap door Medium Tim biedt jou de mogelijkheid om te groeien als medium. Meer nog, het stelt je in staat om te groeien als individu, als ziel. Je zult hier leren hoe je een diepe verbinding kunt leggen met de spirituele wereld, hoe je je eigen kracht kunt ontdekken, en hoe je in contact kunt komen met overleden personen om hun boodschappen over te brengen. Tijdens deze opleiding verken je de ethiek van het mediumschap en verdiep je je in relevante literatuur over dit onderwerp. Je leert ook hoe je toekomstige cliënten een persoonlijk consult kunt geven.

Tweejarige opleiding tot medium

De tweejarige 'Opleiding mediumschap' is gericht op het ontwikkelen en verfijnen van jouw spirituele en mediumschapsgaven. Elk lesjaar bestaat uit tien lesdagen en elk jaar kan afzonderlijk van elkaar gevolgd worden. De laatste lesdag van elk jaar vormt de bekroning van je inspanningen en is leerrijk voor iedereen: er wordt geëvalueerd en onderzocht/gevoeld of de lessen echt begrepen zijn. En dan is er nog een verrassing …

Na het voltooien van de tweejarige opleiding kun je je mediumschap verder verfijnen door deel te nemen aan drie 'Finetune Weekends'. Tijdens deze weekends leer je hoe je jouw ontwikkelde gaven in de praktijk brengt. Na afronding van deze zes lesdagen ontvang je een officieel certificaat Mediumschap. Dit stelt je in staat om je eigen spirituele praktijk te openen en te leiden.

Voel je dat er meer is tussen hemel en aarde? Voel je het verlangen om met de andere 'wereld' in contact te komen? Wil jij je graag ontwikkelen als medium?

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2024-2025, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom