Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

Een reis naar zelfrealisatie: meditatie, kunst en zelfliefde

Inspiratie
Gastschrijver
13/05/2024
Een reis naar zelfrealisatie: meditatie, kunst en zelfliefde

In een wereld waarin alles gehaast en oppervlakkig lijkt geworden is het misschien wel belangrijk dat ooit om aan de slag te gaan met zelfontdekking en bewustwording. Door deze reis te maken, leer je jezelf beter kennen en ontdek je je ware zelf. Door een reis te maken van zelfrealisatie kom je in contact met je gedachten en emoties om tot ontwikkeling en innerlijke rust te komen. In dit artikel delen we hoe jij hiermee aan de slag kan gaan.

Innerlijke rust met behulp van meditatie

Te midden van drukke dagen en een soms wat chaotisch leven kan het een opluchting zijn als er momentjes van rust zich voordoen. Toch hoef je hier niet altijd op te ‘wachten’, rust kan je ook zelf creëren door middel van meditatie. Meditatie kunnen we zien als het middel om tot innerlijke rust en balans te komen in de stilte van ons eigen bewustzijn. Het mooie aan meditatie is dat het ons uitnodigt om even te vertragen, stil te staan bij het hier en nu en dieper te ademen. Het geeft ons ook de mogelijkheid om even stil te staan bij onze stroom aan gedachten die ons soms zo kunnen overweldigen. Meditatie geeft ruimte om helderheid te scheppen in deze stroom en zo nodig ook afstand te nemen. Door consequent te mediteren, kan je deuren openen om tot een dieper begrip van jezelf te komen.

Zelfontdekking als pad richting groei

Jezelf ontdekken is iets waar jaren overheen gaan. Het is namelijk een continu proces van ons innerlijke zelf verkennen om het unieke in ons tot bloei te laten komen. Het vereist moed om je eigen krachten te ontdekken en te omarmen. Door jezelf te ontdekken kom je tot de realisatie waar je zwakke punten liggen, maar vooral ook wat je sterke eigenschappen zijn. Bij het bewandelen van dit pad vinden we vaak dat expressie een essentieel onderdeel is. Sommige mensen kiezen er daarom voor om een symbolische betekenis, hun astrologische kenmerken of spirituele spreuk te symboliseren op hun huid door middel van een fine line tattoo. Elke tattoo vertelt een verhaal, een deel van ons levensverhaal dat we met trots dragen op onze huid.

Subtiele expressies van zelfliefde

De kern van ons welzijn en innerlijke groei wordt gevormd door zelfliefde. Het is de sterkste kracht die ons aanmoedigt om voor onszelf te zorgen en zowel fysiek als mentaal voor onszelf te zorgen. Er zijn vele manieren mogelijk om zelfliefde uit te drukken. Dit kan een hele simpele handeling zijn als een dagelijkse journal bij te houden waarin je aandacht besteedt aan je eigen groeipunten, maar het kan ook het warme bad zijn aan het einde van de dag of een met aandacht bereide avondmaal te maken. Ook het besteden van aandacht aan je zelfzorg is een vorm van zelfexpressie, bijvoorbeeld door mooi verzorgde nagels te hebben of het nemen van lippigmentatie om je natuurlijke schoonheid te benadrukken.

---

Dit artikel is tot stand gekomen dankzij de inbreng van auraclinic.be.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom