Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

Summer Bloom Fest 3.0 • Share the Summer Magic • Diest & Oostende

Inspiratie
Bloom
27/06/2024
Summer Bloom Festivals 3.0 • Share the Summer Magic • Diest & Oostende

Nog heel even en dan is het zover: de spirituele zomerfestivals van Bloom zijn terug! In het weekend van 6 en 7 juli 2024 strijkt het Summer Bloom Fest 3.0 neer in het Provinciaal Domein ‘De Halve Maan’ in Diest, in het weekend van 10 en 11 augustus vind je dit bijzonder event op de evenementenweide van Duin & Zee in Oostende. Gratis yogalessen, meditatie, inspirerende lezingen en workshops, cirkels allerlei en live optredens - het Summer Bloom Fest heeft het allemaal. Naast de vele gastsprekers uit België en Nederland prijkt op de affiche ook een topper van formaat: Ingeborg!

Voor het derde jaar op rij maken de Summer Bloom Festivals hun opwachting. En ja, in het meervoud, want tijdens de zomer van 2024 organiseert Bloom maar liefst twee spirituele en holistische festivals, met name in Diest (Vlaams-Brabant) én in Oostende (West-Vlaanderen). Twee dagen lang verbinden en groeien te midden van de natuur.

Voor het eerste weekend op 6 en 7 juli biedt het Provinciaal Domein ‘De Halve Maan’ op de Omer Vanaudenhovelaan in Diest de perfecte uitvalsbasis: een uitgestrekt domein van meer dan 6500 m² dat omgetoverd wordt in een magische wereld vol verrassingen. Voor het tweede weekend trekken we naar de evenementenweide Duin & Zee in Oostende (naast Fort Napoleon): 9500 m² vol betovering en wijsheid. Are you ready to share the Summer Magic?

Zomerse magie en verbinding

Het Summer Bloom Fest 3.0 is een festival waarbij de aanwezigen in zachtheid kunnen thuiskomen: het hart, de ziel en het ganse lichaam krijgen de volle aandacht. De bezoeker wacht een spirituele tweedaagse waarbij hij kan leren, dansen, zingen, loslaten en ontspannen. Dat allemaal op één bijzondere locatie. Bovendien wordt de bezoeker getrakteerd op inspirerende gastsprekers en workshops, energieke live optredens en een overvloed aan activiteiten die de zintuigen prikkelen en de geest verruimen. Het festival is er voor eenieder, voor jong én oud.

Are you ready to share the Summer Magic?

Ingeborg: 'Spiritualiteit is heel nuchter'

Er staan heel wat mooie namen op de line-up van het Summer Bloom Fest 3.0. De headliner is ongetwijfeld Ingeborg. Op zondag 7 juli verzorgt zij in Diest op de Bloom Stage de lezing 'Persoonlijk ontwaken', op zondag 11 augustus vertelt ze in Oostende over hoe nuchter spiritualiteit eigenlijk is.

Ingeborg visual summer bloom fest 3 0

Lezing 'Persoonlijk ontwaken'

  • Provinciaal Domein ‘De Halve Maan’, Diest
  • zondag 7 juli
  • Bloom Stage
  • 14.45 - 16.15 uur

Ingeborg: ‘Bij persoonlijke en spirituele groei zijn er verschillende ontwikkelingsstadia waar we allemaal doorheen bewegen. Ik neem je tijdens de lezing ‘Persoonlijk ontwaken’ mee op verkenning. De filosoof Ken Wilbur definieert de vier fasen van persoonlijke en spirituele groei namelijk als volgt: 1. Wake up – Ontwaken, 2. Clean up – Opruimen, 3. Growing up – Volwassen worden 4. Show up – Er zijn. Tijdens deze lezing ga je op ontdekking en achterhaal je in welke fase je precies zit. Ik geef je persoonlijke tips en tricks mee, zodat je ook in je dagelijkse bestaan met spiritualiteit in al haar vormen (verder) aan de slag kan.

Lezing 'Spiritualiteit is heel nuchter'

  • Evenementenweide Duin & Zee, Oostende
  • zondag 11 augustus
  • Bloom Stage
  • 14.30 - 16.00 uur

Ingeborg: 'Als je met meer bewustzijn in het leven staat, ben je alerter en meer aanwezig. Zo onderzocht ik voor mijn afstudeerproject (Toegepaste psychologie en postgraduaat psychotherapie, nvdr) het effect van meditatie op het lichaam. De significante dopamineverhoging tijdens en na het mediteren vertelt bijvoorbeeld een heel verhaal. Dopamine geeft een gevoel van diepe vervulling en tevredenheid, wat heel duidelijk het positieve effect van mediteren op het fysieke lichaam laat zien. Deze nuchtere benadering van oude wijsheden helpt om uiteindelijk het grotere plaatje te zien. Daarover vertel ik meer tijdens de lezing in Oostende.

In gesprek met Ingeborg over spiritualiteit en haar persoonlijke ontdekkingstocht.
Lees het interview met Ingeborg hier.

De Summer Bloom Festivals zijn hedendaagse spirituele en holistische festivals gericht op lichaam, geest en ziel.

Viering van spiritualiteit

‘We zijn enorm verheugd om de derde zomer van de Summer Bloom Festivals aan te kondigen’, zegt organisatrice Eva Vanooteghem. ‘Dit festival is een viering van spiritualiteit en welzijn. We kunnen niet wachten om onze bezoekers te verwelkomen en hen te laten stralen in de betoverende omgeving die we gaan creëren.’

”Voor de edities in 2024 wordt een nieuwe zone aan het programma toegevoegd: de Bloom Stage. Hier kan je genieten van verrassende optredens.”

Summer Bloom Fest bestaat uit diverse zones om te verkennen.

  • In de Holistic Zone staan de meer beweeglijke sessies gepland, zoals yogalessen, biodanza, ecstatic dance, ...
  • In de Jupiter Zone maakt de bezoeker kennis met lezingen over diverse onderwerpen zoals human design, mediumschap, leren loslaten, ... Ook de meeste mannen- en vrouwencirkels vinden hier hun thuisbasis.
  • De Fusion Zone biedt diepgaande workshops in intieme kring aan. Op het programma? Zing je hartfrequentie, geleide dieptemeditatie met klankschalen, een cacaoceremonie, leren ontstressen in 5 minuten en zoveel meer.
  • Op de Plaza worden de meest ervaren astrologen, mediums en kaartleggers uit België en Nederland voor persoonlijke consultaties verzameld.
  • Voor de edities in 2024 wordt ook een nieuwe zone aan het programma toegevoegd: de Bloom Stage. Hier wacht de bezoeker verrassende optredens zoals een openingsceremonie met mantra’s, een sacraal gebedsconcert, soundhealing, ademwerk, ...
  • Met meer dan 100 bazaars of shops per festival is bovendien urenlang shopplezier gegarandeerd. New age snuisterijen, edelstenen, diepgravende boeken, geurende wierook, handgemaakte dromenvangers, ... Hier valt altijd wel iets origineels te ontdekken.
  • De food zone voorziet in (h)eerlijke drankjes en gezonde hongerstillers (ook vegan).
  • Uiteraard heeft Bloom ook aan de kids gedacht. Voor de kleinsten onder hen werd de Kids Zone in het leven geroepen met o.a. kinderyoga, een wellness-salon, spring-je-oké-mat,...

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom