Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

Bloom 6 is uit! Voorwoord van Bloom eindredactrice Eva Vanooteghem

Inspiratie
02/08/2024
Bloom 6 is uit! Voorwoord van Bloom eindredacteur Eva Vanooteghem

In het voorwoord van Bloom Special editie 6 - 2024 werpt hoofdredactrice Eva Vanooteghem een blik op het thema 'Rituelen'.

Bloom 6 2024 Rituelen voorwoord Eva Vanooteghem

Rituelen worden sinds mensenheugenis uitgevoerd om de kracht van een intentie of wens te versterken, om poorten naar andere werelden te openen en te sluiten, om te verbinden of los te laten, en ook om licht- en schaduwwerk te verrichten.

Helaas werden in de loop van de geschiedenis heel wat rituelen in onze contreien stelselmatig naar de achtergrond verdrongen, om nog maar te zwijgen over de kerstening die veel tradities tenietdeed. Denk maar aan de Inquisitie, die mensen veroordeelde omdat ze 'te wijs' waren. Er verdween op die manier ontzettend veel kennis om oude wijsheden te integreren in eenvoudige, rituele gebruiken die nu eenmaal deel uitmaken van het proces van spirituele groei.

Gelukkig leven wij in 2024, op een plek in de wereld waar niet alleen de beschikbare kennis voor handen is, maar waar ook het aantal mensen dat een spiritueel pad volgt sterk toeneemt. Noem het ontwaken, bewustwording, zingeving, persoonlijke groei, spirituele ontwikkeling of holistisch denken … Uiteindelijk blijft de essentie dezelfde: betekenis en diepgang geven aan ons aardse bestaan.

En dat doe je, lieve lezer, onder andere door het uitvoeren van rituelen, kleinschalig of groots opgezet, traditioneel of juist heel persoonlijk, uitbundig of net heel stil. Deze editie met dossier 'Rituals' is er dan ook om jou te inspireren. Bedenk en ontwerp je eigen ritueel, boost je zelfliefde of ga aan de slag met de rituelen met kristallen uit ons nieuwe boek 'Kristalhealing'. Veel plezier ermee en daag jezelf gerust eens uit door elementen uit de verschillende rituelen met elkaar te combineren.

Verder nodigen we jou heel graag uit voor het Summer Bloom Fest in Oostende op 10 en 11 augustus. De juli-editie in Diest was een heerlijk magisch zomerfestivalweekend. Dat doen we met veel enthousiasme nog eens over, en jij bent van harte welkom.

Liefs,
Eva

'Ritual is the passage way of the soul into the infinite.'

Algernon Blackwood

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie
Bloom 6 2024 is uit!

Abonneer je nu op Bloom tijdschrift

  • >

    Thema: rituelen

  • >

    Rituelen met kristallen
    Crystal grids & chakra recharge

  • >

    Israël & Palestina
    De vragen die dit drama oproept

  • >

    Rituelen & zelfliefde

  • >

    Mindful koken
    Een uurtje therapie in de keuken

  • >

    Maak je eigen ritueel
    Verhoog je frequentie

  • >

    Ben jij geboren op een cusp?

  • >

    en zoveel méér

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom