Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

The Angels Blessed Lenormand kaartendeck: primeur op vlak van gender en diversiteit

Kaartleggen
Amber Herstraets
24/05/2024
The Angels Blessed Lenormand kaartendeck: primeur op vlak van gender en diversiteit

Het allereerste Nederlandstalige genderneutrale lenormandspel vind je heden in de vorm van The Angels Blessed Lenormand. Voor het originele lenormand kaartspel moeten we al terug in de tijd, naar de 18e eeuw. Het is vernoemd naar Marie-Anne Lenormand, een Franse kaartlegster en helderziende die een grote spirituele erfenis naliet. Zo voorspelde ze bijvoorbeeld de val van Napoleon Bonaparte. Hoewel onze samenleving erg veranderd is ten opzichte van Lenormands tijd, is het kaartendeck wel altijd hetzelfde gebleven. Hier brengen auteurs Véronique Rogiers en Bianca Lampaert dus nu verandering in met deze nieuwe 'The Angels Blessed Lenormand Set': het eerste genderneutrale Nederlandstalige lenormandspel.

Verschillen met het gewone lenormandspel

Wat is er veranderd? The Angels Blessed Lenormand kaartendeck is uitgebreid met nieuwe kaarten: vier extra persoonskaarten en negen duidingskaarten. Naast ‘de Heer’ voegden Véronique Rogiers en Bianca Lampaert onder andere ‘the Man’ en een genderneutrale kaart toe. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk voor lesbische vrouwen om twee vrouwelijke persoonskaarten te trekken: ‘de Dame’ en ‘the Lady’. Het gewone lenormand kaartspel wordt zo toegankelijk voor iedereen, ongeacht iemands genderidentiteit of seksuele oriëntatie.

Waarden zoals aanvaarding en onvoorwaardelijke liefde staan al eeuwenlang centraal binnen een spirituele mindset. Het is niet meer dan logisch dat dit ook volgt in de tools, zoals kaartendecks, die we gebruiken om onze spirituele kant aan te spreken.

Waarom is het belangrijk?

”Steeds meer wordt het aanvaard als mensen op hetzelfde geslacht verliefd worden of als ze zich niet identificeren als man of vrouw. Toch hebben we nog een lange weg te gaan.”

Gender en diversiteit zijn hot topics. Steeds meer wordt het aanvaard als mensen op hetzelfde geslacht verliefd worden of als ze zich niet identificeren als man of vrouw. Toch hebben we nog een lange weg te gaan. Er worden tot op de dag van vandaag kinderen het huis uitgegooid omdat ze zeggen dat ze homoseksueel zijn. In verschillende landen zijn er nog steeds wetten die de liefde tussen personen van hetzelfde geslacht bestraffen.

Op de goede weg

Wij Belgen doen al heel erg ons best – kijk maar naar hoeveel volk naar de jaarlijkse Pridemarsen komt – en de wereld van de spiritualiteit volgt. Of is het andersom? Waarden zoals aanvaarding en onvoorwaardelijke liefde staan al eeuwenlang centraal binnen een spirituele mindset. Het is niet meer dan logisch dat dit ook volgt in de tools, zoals kaartendecks, die we gebruiken om onze spirituele kant aan te spreken.

(lees verder onder de afbeelding)

Waarom zou jij The Angels Blessed Lenormand aanschaffen?

Lezing The Angels Blessed Lenormand Bianca Lampaert en Veronique Rogiers Spirituele Beurs Bloom Fairs

Niet alleen toon je actief je steun aan de LGBTIQ+ gemeenschap, je hebt ook een extra uitgebreid kaartendeck. Dankzij de nieuwe kaarten in The Angels Blessed Lenormand kun jij met nog meer diepgang de betekenis van de kaarten interpreteren. Geen enkele genderidentiteit of seksuele oriëntatie mag achtergelaten worden: spiritualiteit is voor iedereen.

LEES HIER het interview met Véronique Rogiers & Bianca Lampaert (foto). 'Wij zijn al jarenlang bezig met spiritualiteit en kwamen elkaar per toeval tegen op een lesavond voor gevorderde lenormand kaartleggers. We raakten met elkaar aan de praat en besloten dat we nog net iets meer wilden toevoegen aan het door iedereen gekende lenormandspel. 'The Angels Blessed Lenormand', het eerste Nederlandstalige LGBTQ+ boek en kaartendeck, aangepast aan de leefwereld van de 21ste eeuw, is daar het mooie resultaat van.'

Krachtplekken Belgie Nederland Bloom Tijdschrift Lijn

‘The Angels Blessed Lenormand Set’ inclusief bijhorend kaartendeck is gebaseerd op het klassieke lenormandspel.

Het wereldvermaarde lenormandspel werd uitgebreid met een aantal extra persoons- en duidingskaarten.

  • Auteurs: Véronique Rogiers & Bianca Lampaert
  • Deze set omvat een handboek (320 pagina's) + 49 lenormandkaarten
  • ISBN: 9789072189424

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom