Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

Rituelen met kristallen

Kristallen & Edelstenen
Bloom
14/08/2024
Rituelen met kristallen met 'Kristalhealing'

Het boek ‘Kristalhealing’, de complete moderne gids voor beginners en gevorderden van Yulia Van Doren, is nu ook in het Nederlands verkrijgbaar, bij Bloom Uitgeverij. Het boek laat je op een toegankelijke manier kennismaken met de helende kracht van kristallen, edelstenen en mineralen en alles wat je moet weten om hun regenererende werking in je dagelijkse leven te integreren. Ook rituelen horen daarbij. In dit artikel vind je een ritueel met een crystal grid en een chakrahealing met kristallen.

Kristal Healing 11 Kristal Healing

Om de publicatie van ‘Kristalhealing’ van Yulia Van Doren te vieren, delen we met jou, beste lezer, twee rituelen met kristallen uit het boek.

1. Rituelen met crystal grids

Een ritueel dat je kan uitvoeren met kristallen en edelstenen is het maken van edelsteenrasters of crystal grids. Voor dit ritueel plaats je bewust kristallen volgens symmetrische patronen tegenover elkaar. Symmetrie creëert een uitgebalanceerde energiestroom, die noodzakelijk is om te manifesteren. Als je daar nog je specifieke intentie aan toevoegt, komt het edelsteenraster echt tot leven.

Experimenteer met bestaande rasters, of laat je inspireren door prachtige heilige geometrische patronen. Je kan crystal grids maken om tal van redenen.

Als je je een doel voor de geest kunt halen, dan kan je een crystal grid maken om dat doel te helpen manifesteren.

Liefdesritueel

Rituelen met kristallen Kristalhealing Yulia Van Doren visual artikel Bloom

Dit crystal grid dient twee doelen: enerzijds helpt het om de liefde die je van anderen ontvangt te vergroten, anderzijds vergroot het ook je zelfliefde. Laat dit ritueel je helpen om een superhoge liefdesvibratie tot stand te brengen. Veel mensen kiezen voor rozenkwarts om in het midden van het raster te plaatsen, maar je kan ook eender welk ander kristal nemen waar je hart van opbloeit.

Dit is een magisch crystal grid om onder je bed te plaatsen. Je hoeft je niet druk te maken als de kristallen niet perfect symmetrisch liggen. Doe gewoon je best. Met een crystal grid onder je bed creëer je een hemelse liefdesbubbel waarin je kan slapen en heerlijk genieten van andere liefdevolle activiteiten …

Wat leg je klaar

  • acht bergkristalpunten
  • vier rozenkwartskristallen
  • vier kristallen voor de hartchakra (naar keuze)
  • één centraal kristal (naar keuze)

Ik ben het waard om liefde te ontvangen. Ik omring mezelf met liefdevolle mensen. Ik sta mezelf toe om enkel liefdevol behandeld te worden. Echte liefde stroomt naar me toe, door me heen, en om me heen. Ik word onvoorwaardelijk geliefd. Ik ben liefde.

Ritueel

”Tip: dompel de kristallen onder in je badwater om je lichaam helemaal te doordringen van liefde.”
  • Reinig de kristallen naar eigen goeddunken.
  • Plaats het centrale kristal in het midden van het raster.
  • Leg de acht bergkristalpunten met de punten naar binnen gericht.
  • Plaats de vier rozenkwartskristallen.
  • Leg de vier kristallen voor de hartchakra.
  • Neem het centrale kristal in beide handen en hou het bij je hartchakra (in het midden van de borst). Sluit je ogen en adem drie keer rustig in en uit via je buik.
  • Zeg luidop: “Ik ben het waard om liefde te ontvangen. Ik omring mezelf met liefdevolle mensen. Ik sta mezelf toe om enkel liefdevol behandeld te worden. Echte liefde stroomt naar me toe, door me heen, en om me heen. Ik word onvoorwaardelijk geliefd. Ik ben liefde.”
  • Plaats het centrale kristal dat de affirmatie heeft opgenomen terug in het midden van het raster. Laat het samengestelde crystal grid ongeveer 24 uur zo liggen (als je het onder het bed brengt, kan je het zo lang laten liggen als je wil).
  • Als je er klaar voor bent om het raster uit elkaar te halen en het ritueel te beëindigen, zeg dan luidop “Dankjewel” tegen elk kristal dat je uit het raster verwijdert.
  • Alle kristallen zijn nu superkrachtige liefdesamuletten. Plaats het centrale kristal ergens waar je het dikwijls kunt zien en/of draag het regelmatig bij jou als het geen fragiel kristal is. Heb je behoefte aan een krachtige liefdesboost? Hou het kristal dan tegen je hart en herhaal de affirmatie. De andere kristallen kan je op talloze manieren gebruiken; volg daarbij gewoon je intuïtie.

(lees verder onder de afbeelding)

2. Kristallen en chakra’s

De motor van ons lichaam is een energiesysteem dat alle kleuren van de regenboog aanneemt: de chakra’s, draaikolken van energie, die zowel binnen als rond je lichaam vibreren op specifieke punten.

We gebruiken onze chakra’s voortdurend om zowel energie aan te trekken als energie uit te sturen. Een goed werkend chakrasysteem is onmisbaar voor een goede emotionele en fysieke gezondheid. Het bepaalt ook hoe energiek je je voelt in je dagelijkse leven. Het is nodig om je chakra’s regelmatig opnieuw op te laden; het zijn immers de oplaadpoorten van je lichaam.

Verder is het ook belangrijk om je chakra’s regelmatig te zuiveren. Je kunt je chakrasysteem gezond houden door yoga of meditatie te beoefenen, of door regelmatig tijd in de natuur door te brengen. Ook kristallen zijn krachtige, gebruiksvriendelijke tools die je kan toevoegen aan je toolbox om je chakrasysteem gezond te houden. Als je ze rechtstreeks op specifieke punten van het lichaam legt, activeer je de healing en laadt het lichaam op.

Hoe ervaar je een chakrahealing?

Het kan zijn dat je elektrische tintelingen voelt, soms ervaar je een diep, vredig gevoel, maar het is evengoed mogelijk dat je spontaan in tranen of lachen uitbarst. Anderen voelen dan weer helemaal niets. Hoe dan ook, de reactie die je ervaart op de chakrahealing zal altijd de juiste zijn. Vertrouw op het proces.

Wist je dat er ook kolkende chakra’s aan de achterkant van je lichaam aanwezig zijn? Zij zijn even belangrijk als deze aan de voorkant van je lichaam en ontvangen energie en informatie van je spirit team. Het is een rechtstreekse lijn met je persoonlijke engelen en gidsen.

Ritueel: complete chakra recharge

Geef een helende boost aan je hele chakrasysteem. Dit is een efficiënte manier om aan zelfzorg te doen. Verwen jezelf zoveel als je wil. Je kan dit ritueel ook delen met je geliefden, groot en klein, als een helend cadeautje. Je kan een alarm instellen (minstens 11min.), of het ritueel beëindigen wanneer je intuïtie het aangeeft.

Wat leg je klaar

  • zeven kristallen, één voor elke chakra
  • twee zwarte of grijze grondende kristallen
  • twee rozenkwarts kristallen

Ritueel

”Plaats de zeven kristallen op je lichaam startend bij de wortelchakra, en daarna omhoog tot aan de laatste chakra.”

Plaats de grondende kristallen daar waar ze je beide voetzolen raken. Plaats de zeven kristallen op je lichaam startend bij de wortelchakra, en daarna omhoog tot aan de laatste chakra. Hou een rozenkwarts vast in elk hand om een helende cocon te doen ontstaan en sluit je ogen.

Begin langzaam en rustig in en uit te ademen. Merk op hoe het gewicht van elk kristal op je lichaam je rust geeft en neem de tijd om elk kristal echt te voelen. Voel hoe heerlijk je lichaam het vindt om te gronden en zwaarder te worden.

Beeld je nu in hoe de kristallen beginnen te gloeien. Hun sprankelende gekleurde lichtbollen worden bij elke ademhaling groter en groter, tot ze samenkomen in één gigantische regenboogbubbel die jou helemaal omringt. Adem deze regenboog in bij elke ademhaling en visualiseer hoe alle kleuren van de regenboog door je aderen stromen. Ze zuiveren elke cel in je lichaam en voorzien alle lichaamscellen van energie. Visualiseer bij elke uitademing hoe de kleuren van de regenboog vanuit jou naar buiten toe schitteren en een prachtige regenboogwolk vormen. Jij bent een regenboog.

Blijf met je aandacht bij deze visualisatie en ontvang de helende en opladende energie tot wanneer je alarm afgaat of tot wanneer je intuïtief aanvoelt dat je klaar bent. Adem een laatste keer diep in en uit, neem het kristal van je lichaam en zeg tegelijk luidop “dankjewel”. Via je dankbaarheid geef je je kristal het signaal dat je opgeladen bent en dat het kristal de energetische verbinding met je chakra mag verbreken. Drink in de daaropvolgende uren zeker genoeg alkalisch water.

Krachtplekken Belgie Nederland Bloom Tijdschrift Lijn
Over Yulia Van Doren
  • Gerenommeerd schrijfster én Grammy-genomineerde operazangeres
  • Expert op het vlak van vibrerende energie en heling, een echte sound healer

  • Richtte in 2015 het populaire kristallenmerk Goldirocks op, één van de meest zichtbare kristallenmerken ter wereld

  • Haar missie: een omgeving creëren waar elke persoon zich welkom en gezien voelt

Kristalhealing

Het boek 'Kristalhealing' van holistisch wellness expert Yulia Van Doren laat je op een toegankelijke manier kennismaken met de ongeëvenaarde helende kracht van kristallen. Deze complete gids over kristalhealing en welzijn heeft de moderne kristalbeweging grondig vernieuwd. Ontdek in het boek 'Kristalhealing' de helende kracht van meer dan 150 populaire kristallen, mineralen en edelstenen, en alles wat je moet weten om hun regenererende werking in je dagelijkse leven, je huis en je geest te integreren.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie
Bloom 6 2024 is uit!

Abonneer je nu op Bloom tijdschrift

  • >

    Thema: rituelen

  • >

    Rituelen met kristallen
    Crystal grids & chakra recharge

  • >

    Israël & Palestina
    De vragen die dit drama oproept

  • >

    Rituelen & zelfliefde

  • >

    Mindful koken
    Een uurtje therapie in de keuken

  • >

    Maak je eigen ritueel
    Verhoog je frequentie

  • >

    Ben jij geboren op een cusp?

  • >

    en zoveel méér

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom