Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

Jezelf pleasen: waarom het heerlijk is om jezelf te zijn!

Jezelf pleasen: waarom het heerlijk is om jezelf te zijn!

Het gevoel 'je anders voelen' is mij goed bekend. Jarenlang heb ik mezelf verstopt, heb ik me ingehouden en leek ik extreem verlegen. Ik voelde me vroeger nooit op mijn gemak met mezelf zijn. Na al die jaren van weerstand tegen mezelf, extreme vermoeidheid en het gevoel dat ik me nooit helemaal thuis voelde hier op aarde, was ik er helemaal klaar mee. Herken je dat gevoel? Dat je merkt dat je maar half leeft, maar je niet weet hoe je die ommezwaai kunt maken?

Hoe maak je zo'n ommezwaai?

In mijn geval waren mijn kinderen de belangrijkste reden om te veranderen. Ik zag wat mijn 'please-gedrag' met hen deed. Ik was zo hard bezig om een 'normaal mens' te zijn en anderen blij te maken, dat ik nooit helemaal mezelf was. Zij begonnen dit gedrag natuurlijk te kopiëren, omdat ze het als vanzelfsprekend beschouwden. Terwijl ik juist wilde dat ze voelden dat ze in vrijheid zichzelf konden zijn. Ik vond hen zo mooi als individuen dat ik besefte dat zij een voorbeeld verdienden. Een levend voorbeeld waarvan ze konden leren hoe het is om helemaal oké te zijn met zichzelf. En niet alleen oké, maar ook dat die relatie met zichzelf zelfs bevredigend en vervullend kan zijn. Want zo voelt het inmiddels voor mij: ik leef in vrede met mezelf en (ver)vul mezelf.

De uitnodiging van onze huidige wereldverschuivingen

Kijk eens naar waar het huidige wereldtafereel ons nu toe uitnodigt: nu we niet langer kunnen vasthouden aan een duidelijke en eenduidige waarheid buiten onszelf, worden we gedwongen om naar onze eigen waarheid te kijken. Er is geen andere weg meer te volgen dan je eigen weg.

Dit is een van de gevolgen van de huidige verschuivingen. We mogen en durven allemaal anders te zijn. Want iets anders zijn, is eigenlijk nooit de bedoeling geweest. Je kunt niemand anders zijn dan jezelf! Natuurlijk kun je het een tijdje uitproberen, alles is mogelijk ... Maar ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het ten koste gaat van je energie, plezier en vrijheid. Dus waarom zou je je eigen geluk nog langer in de weg staan?

Het draait niet om je relatie met de buitenwereld, maar om je relatie met jezelf. Hoe voedend is jouw relatie met jezelf? Hoeveel tijd en aandacht besteed je aan jezelf?

Comfortabel leren voelen met jezelf

”Het zijn de kleine keuzes die voldoening geven. Iedere stap is er één, en zodra je leert jezelf gelukkig te maken, kom je in lijn met je ziel.”

Jij bent jij, en als dat ongemakkelijk voor je voelt, dan heb je waarschijnlijk niet veel tijd en aandacht aan jezelf besteed. Want jij bent uniek in je essentie, en als je jouw gevoeligheid kunt benutten om jezelf te plezieren in alle aspecten van je leven, zul je ontdekken hoeveel energie, plezier en vrijheid je kunt ervaren als je jezelf bent!

Stel jezelf elke dag de vraag: waar heb ik nu zin in? Wat lijkt me leuk om te ervaren? Jouw wereld mag voedend zijn, los van de omstandigheden. Het draait namelijk niet om je relatie met de buitenwereld, maar om je relatie met jezelf. Hoe voedend is jouw relatie met jezelf? Hoeveel tijd en aandacht besteed je aan jezelf? Zou je een vriendin op dezelfde manier behandelen? Ga ervoor! Ontdek hoe leuk het leven kan zijn als je jezelf toestaat om een bevredigende relatie met jezelf te hebben.

In uitlijning met je essentie leven

Dat betekent leven in harmonie met jezelf, waarbij je denken, handelen en voelen op één lijn liggen. Dat je consequent je eigen pad volgt, omdat er voor jou niets anders te doen is dan je eigen weg te volgen. En dat pad is niet moeilijk te vinden. Het zijn de kleine keuzes die voldoening geven. Iedere stap is er één, en zodra je leert jezelf gelukkig te maken, kom je in lijn met je ziel. Het doel van je ziel is namelijk ook om een bevredigend leven te ervaren, te midden van dualiteit. Je hoeft je niet te laten afleiden van de schoonheid en het plezier dat in jou huist. Misschien is het je nooit geleerd of voorgeleefd, maar je kunt het jezelf op elk moment nog aanbieden!

(lees verder onder de afbeelding)

Samen activeren we een bewustzijn van eenheid

”Als jij jezelf mag zijn, mag een ander dan ook zichzelf zijn?”

Op deze manier kunnen we samen een wereld van bewustzijn van eenheid activeren. Als jij jezelf mag zijn, mag een ander dan ook zichzelf zijn? En als je je eigen oordelen loslaat, waarom zou je dan een ander nog veroordelen om haar keuzes? Laten we elkaar uitnodigen om vrijelijk onszelf te zijn en een vrije wereld te creëren. Een wereld waarin we kunnen genieten van diversiteit, levendigheid en waarin we ons niet schuldig of beschaamd hoeven te voelen om wie we zijn of de keuzes die we maken.

Bij deze ontvang je een uitnodiging, lieve lezer

Ik hoop van harte dat je de oprechte uitnodiging voelt om volledig jezelf te zijn en er zelf ook volop van te genieten! Het lijkt me geweldig om jou werkelijk te mogen zien, om te ervaren wie je bent in je puurheid en te genieten van jouw vervullende relatie met jezelf! Ik hoef het niet met je eens te zijn om jou toch een prachtig mens te vinden, noch hoef je het met mij eens te zijn om mezelf lief te hebben. Hoe mooi is die nieuwe wereld waar we gezamenlijk naartoe groeien. Een wereld waarin onze kinderen al op jonge leeftijd hebben geleerd hoe belangrijk en waardevol onze vrijheid, individualiteit en saamhorigheid zijn. Zij begrijpen als geen ander dat de nieuwe basis van onze samenleving rust op respect voor meningsuiting, plezier en welzijn voor iedereen, en liefde voor de oneindige mogelijkheden die een leven in vrijheid ons biedt.

Ben jij bereid om je comfortabel te voelen met jezelf, om te laten zien, voelen en ervaren dat het oké is om te zijn wie je bent?

Ik heb besloten om mee te bewegen met dit nieuwe wereldbeeld. Ik heb een vraag voor jou: ben jij ook bereid om een inspirerend voorbeeld te zijn voor de nieuwe generatie? Ben jij bereid om je comfortabel te voelen met jezelf, om te laten zien, voelen en ervaren dat het oké is om te zijn wie je bent? Dat het heerlijk is om te genieten van je eigen zijn, zonder dat anderen het met je eens hoeven te zijn of hetzelfde hoeven te doen als jij?

Ben jij bereid om te zijn, in plaats van iets te moeten doen? Ben jij bereid om een nieuwe wereld te stimuleren waarin je zorgeloos jezelf kunt zijn? Hiermee geef je niet alleen jezelf de energie, vreugde en vrijheid terug, maar nodig je ook iedereen om je heen uit om dit te ervaren! Dit is een wereld die ik iedereen gun, en het lijkt me geweldig om dit samen te bevorderen. Mooi persoon, ik wens je een heerlijke dag en wil je bedanken voor wie je bent!

Liefs, Grietje

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom