Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

Waarom je huisdier je kan helpen om de liefde van je leven aan te trekken

Waarom je huisdier je kan helpen om de liefde van je leven aan te trekken

Heb je enig idee wat het effect is van een huisdier op je energie, en daarmee ook op je aantrekkingskracht? Wist jij dat je huisdier je kan helpen bij het vinden van een romantische partner? Hoe dan? Lees snel verder! Dit artikel lees je als abonnee online of in Bloom 5/2024 - Fauna.

De kracht van een omhelzing

Het effect van een warme knuffel is niet te onderschatten. Er zijn al meerdere onderzoeken gedaan naar het krachtige effect van knuffelen en huidcontact bij pasgeboren baby’s. Een experiment met weeskinderen dat in de vorige eeuw werd uitgevoerd, gaf aan dat baby’s die niet aangeraakt werden een zwak immuunsysteem hadden en zelfs vaak overleden. Onderzoek heeft verder uitgewezen dat knuffels je stresshormoon (cortisol) verlaagt en je gelukhormoon (oxytocine) verhoogt. Ook kunnen aanrakingen pijn verminderen, stabiliseren ze de bloeddruk én reguleren ze ons zenuwstelsel.

Aanraken is dus een must! Toch leven veel mensen vrij geïsoleerd, voelen veel mensen zich eenzaam en de knuffels die ze ontvangen zijn schaars.

De onvoorwaardelijke liefde die een dier je schenkt, is een uitnodiging om jezelf beter te leren kennen.

Dieren zoeken juist het contact op

”Dieren zorgen goed voor zichzelf zodat ze dienstbaar kunnen zijn voor de mens. Dit is een van hun hoogste doelen vanuit zielsperspectief.”

Een huisdier zorgt meteen voor aanraking en contact, want probeer het maar eens op afstand te houden. Een gezond dier zal contact met je zoeken en jou in balans brengen. Katten doen dat vaak door op je te liggen en te spinnen. Via het spinnende geluid ontstaat er een helende frequentie waardoor je weer in balans wordt gebracht. Honden willen graag geaaid worden en zullen alles doen om ervoor te zorgen dat je net zo lang doorgaat met aaien tot je een positieve flow ervaart.

Wanneer een dier contact vermijdt, zal het proberen om zelf in balans te komen. Het zal een helende plek opzoeken, een zonnestraal, een plek in de tuin of gewoon even een knuffel komen halen en daarna weer vertrekken. Dieren zorgen goed voor zichzelf zodat ze dienstbaar kunnen zijn voor de mens. Dit is een van hun hoogste doelen vanuit zielsperspectief.

Samen kletsen

Eén van onze manieren om contact te maken, is het gebruik van onze stem. . We praten honderduit tegen een dier, alsof het ons echt begrijpt. En let op: het dier waar tegen je praat, zal reageren op je energie, want dieren begrijpen wellicht niet je woorden, maar ze lezen je energie als geen ander.

En zo kan je regelmatig gezellig kletsen tegen je huisdier en gaandeweg zal je merken dat je kat, hond of vogel reageert met geluiden. Huisdieren spiegelen het menselijke gedrag als er een sterke band is tussen hen en hun baasje.

Door het gebruik van je stem en de interactie met een liefdevol wezen in je buurt zal je hormoonbalans in evenwicht komen en voel je je gelukkiger dan wanneer je alleen bent. Het liefdevol inzetten van je stem is bovendien een holistische manier om via klanken en trillingen je (emotionele) lichaam in balans te brengen en opgestapelde stress los te laten.

(lees verder onder de afbeelding)

De wet van aantrekkingskracht en dieren

Door de wet van aantrekkingskracht weten we dat gelijke frequenties elkaar aantrekken. Kortom: jouw vibratie trekt aan als een magneet.

Je relatie met je huisdier zorgt ervoor dat je regelmatig op de frequentie van liefde en compassie resoneert. Een huisdier doet je lachen, laat je je gewenst, geliefd en erkend voelen.

Als je geïsoleerd leeft, ervaar je dikwijls een gebrek aan contact, liefde en verbinding. Er ontstaat een behoeftigheid, waardoor het vanuit de wet van aantrekkingskracht moeilijk wordt om liefde aan te trekken. Je trekt aan wat je zelf uitzendt, in dit geval een gebrek aan liefde. Daardoor trek je ook niet-beschikbare of onbereikbare liefdes aan.

Door een bevredigende relatie met een huisdier, geef je je makkelijker over aan de vibratie van liefde, vervulling en plezier. Er ontstaat een gevoel van overvloed en onvoorwaardelijke verbinding, waardoor je deze frequentie in jezelf activeert, en daarmee vervolgens de liefde van je leven zult aantrekken.

Angst voor menselijke relaties

Door een relatie met een huisdier aan te gaan, zal je langzaamaan wennen aan het gevoel van onvoorwaardelijke liefde. Het is de bedoeling dat je dit gevoel leert aanhouden in menselijke contacten. De liefde voor je huisdier is een opstap naar liefde voor je/een medemens.

De uitnodiging van een dier

Geniet van de overvloed aan liefde en knuffels die dieren je te bieden hebben. Eer en respecteer de dieren om je heen voor de liefde die ze je dagelijks weer proberen aan te reiken. En weet dat je uiteraard zelf geen huisdier hoeft binnen te halen om liefde aan te trekken. Laat de hond van de buurman uit, pas eens een poosje op een ander dier, of loop een rondje in de wei. De onvoorwaardelijke liefde die een dier je schenkt, is een uitnodiging om jezelf beter te leren kennen. Via de interactie met dieren kan je je lichaam (opnieuw) laten ervaren hoe onvoorwaardelijke liefde voelt. Veel plezier met je ontdekkingstocht en met alle knuffels die eraan komen.

Liefs,
Grietje

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2024-2025, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom