Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

Het verhaal achter je tas: betekenisvolle prints en patronen

Lifestyle
Gastschrijver
31/07/2024
Het verhaal achter je tas: betekenisvolle prints en patronen

Tassen zijn allang niet meer ‘slechts’ een praktische accessoire. Een tas is namelijk een perfect canvas waarop je jouw persoonlijkheid en waarden kunt uitdrukken. Of je nu boodschappen doet, naar yoga gaat, of gewoon een dagje uit bent, de print en het patroon op je tas kunnen een verhaal vertellen dat verder gaat dan de oppervlakte. Hieronder gaan we dieper in op de symboliek van verschillende prints en patronen. We ontdekken hoe ze verhalen kunnen overbrengen en hoe jij een print kunt kiezen die resoneert met jouw spirituele pad.

De symboliek van prints en patronen

Prints en patronen worden wereldwijd gebruikt om verhalen te vertellen en boodschappen over te brengen. In veel culturen hebben deze designs diepere betekenissen en worden ze gebruikt in kunst, kleding en accessoires, zoals een tas.

Zo zijn er patronen en symbolen die het Universum vertegenwoordigen, om jouw spirituele reis te duiden. Of wat dacht je van natuurlijke prints zoals bloemen waarin ieder onderdeel van de natuur weer zijn eigen betekenis heeft. Wil jij nu echt een persoonlijke boodschap uitdrukken, met focus op balans, harmonie of spiritualiteit? Je kunt ook gewoon zelf verschillende tassen bedrukken met de symbolen die bij jou passen!

Er zijn patronen en symbolen die het Universum vertegenwoordigen en jouw spirituele reis duiden.

Populaire prints en hun betekenissen

Om te weten of de print of het symbool past bij jouw persoonlijkheid, moet je wel weten wat de betekenis hierachter is. Hieronder lichten we bij enkele van de meest populaire prints op tassen toe en leggen we uit wat ze betekenen:

  • Mandala’s: mandala’s staan symbool voor het universum en worden vaak gebruikt als hulpmiddel bij meditatie en spirituele oefeningen. Hoe ingewikkeld deze patronen er ook uitzien, ze helpen ons om focus en balans te vinden! Leuk voor op een yoga tas bijvoorbeeld.
  • Bloemen: iedere bloem heeft een unieke betekenis. Zo staat een lotus voor verlichting en wedergeboorte, een roos voor liefde en passie. En voor rust en kalmte kun je kiezen voor lavendel. Voor iedere emotie en gevoel is er wel een bloem!
  • Dieren: een dier of dierenprint wordt in veel culturen ook gebruikt om een specifieke eigenschap te benadrukken. Zo symboliseert een olifant kracht en wijsheid, terwijl een vlinder staat voor transformatie en vrijheid.
  • Geometrische vormen: alle vormen hebben hun eigen betekenis. Zo kunnen cirkels de eeuwigheid en eenheid symboliseren, waar een vierkant staat voor orde en stabiliteit. Hou je meer van verandering en dynamiek? Ga dan voor een driehoek!

Jouw persoonlijke verbintenis met een print

Wil je een tas die écht bij jou past? Laat dan zelf je tas bedrukken. Ga na wat bepaalde symbolen voor jou betekenen en kies een print die resoneert met je eigen spirituele reis en persoonlijke waarden. Misschien voel je je aangetrokken tot de rust van een lotus, of de kracht van een olifant. Door een bewuste keuze te maken, draag je niet alleen een mooie tas, maar ook een stukje van jezelf.

Aansluitend op de vormen, kun je in dit proces ook bewust kiezen voor verschillende materialen en soorten tassen. Denk bijvoorbeeld aan een flexibele en natuurlijke canvas tas, een stevige boodschappentas of een lichtgewicht rugzak. Bekijk hier alle mogelijkheden die je hebt! Het kiezen van de juiste print en tas is een mooie manier om bewust na te denken over jouw persoonlijke waarden. Ga op ontdekkingstocht en uit de symbolen die jouw verhaal vertellen door middel van je bedrukte tas!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Drukland.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom