Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

Plantmedicijnen Moeder Ayahuasca en Grootvader San Pedro

Plantmedicijnen Moeder Ayahuasca en Grootvader San Pedro

Er is nog vaak controverse rond plantmedicijnen. Regelmatig worden deze nog steeds over dezelfde kam geschoren als drugs. Echter, een plantmedicijn is geen drug. De oorsprong ligt in een eeuwenoude traditie waarbij sjamanen in het Amazonewoud samenkwamen om hun lichaam en ziel te reinigen en te helen.

Moeder Ayahuasca en Grootvader San Pedro zijn plantmedicijnen die de gebruiker tot diepere inzichten kunnen brengen.

Er werd mij verteld dat onze spirituele reis naar het plantmedicijn al begint zodra men overweegt het te nemen. Het is belangrijk om helemaal zeker te zijn van de organisatie waarmee je je reis wenst te maken. Het helpt ook om je buikgevoel te volgen. Voelt het goed? Heb je geen twijfels? Dan is dit het juiste moment.

De juiste mensen zullen je vooraf voldoende screenen om na te gaan of je mentaal en fysiek klaar bent om aan de reis te beginnen. Zodra je groen licht krijgt, ontvang je instructies om de reis goed voor te bereiden. Dit bestaat meestal uit een bepaald dieet dat gevolgd dient te worden. Bijvoorbeeld, een week van tevoren mag er geen cafeïne meer ingenomen worden. Elke stap dient om je lichaam en geest optimaal voor te bereiden voor de reis met de plantmedicijnen. Deze reis is namelijk niet voor de faint of heart, zeg maar.

Banner Bloom Shop rechtopstaand

Zodra men arriveert, wordt er meestal een persoonlijk gesprek gehouden over je verwachtingen en hoe je je op dat moment voelt. Zo kan de Curandero rekening houden met elke deelnemer en hun persoonlijke noden. Er wordt in groep ook de nodige uitleg gegeven en vragen worden beantwoord om je persoonlijke ervaring zo veel mogelijk te optimaliseren.

Vaak worden de ceremonies op unieke wijze geopend. De locatie is zeer spiritueel en wordt op voorhand en tijdens de ceremonie regelmatig gereinigd met bv. Palo Santo en Florida Water. Bij de aanvang van de ceremonie ontvangt iedereen op zijn beurt een kopje met het plantmedicijn. Er speelt toepasselijke muziek op de achtergrond of er wordt live gezongen en muziek gespeeld.

De bedoeling is dat je rustig op je eigen matras blijft en je focust op je eigen ervaring. Je krijgt een kussen, een deken en een vuilbakje. De Curandero zit er ook niet alleen. Vaak zijn er meerdere vrijwilligers aanwezig die elke deelnemer kunnen bijstaan indien dat nodig is. Dit kan bijvoorbeeld om je naar het toilet te begeleiden, of je bij te staan indien het even moeilijker gaat. Ze komen ook regelmatig bij je langs om na te gaan hoe het met je gaat en of je nog een kopje nodig hebt.

Moeder Ayahuasca

Ayahuasca kan zeer zachtaardig zijn, maar haar energie kan ook streng zijn. Zodra zij zich verbindt met jouw bewustzijn, zul je je lichaam voelen ontspannen. Sommigen ervaren ook een zweverig gevoel. Velen zien de Moeder zich manifesteren in verschillende vormen die op dat moment toepasselijk zijn. Tijdens deze ceremonie met ayahuasca kun je heel wat dingen tegelijk ervaren. Zo kan het zijn dat je lichaam begint te huilen, terwijl je juist de neiging hebt om te glimlachen. Je lichaam ervaart een waaier aan emoties die losgemaakt worden en op een heilige manier gezuiverd worden uit je lichaam en geest.

Sommigen laten oude energieën los door te moeten overgeven. Vaak denkt men dat dit voor iedereen van toepassing is, maar dat is niet het geval. Het plantmedicijn voelt namelijk aan of jij het nodig hebt om over te geven of niet. Mij werd verteld tijdens een van mijn ceremonies dat het medicijn in mijn lichaam zou blijven om interne heling te verrichten. Tijdens een andere ceremonie moest ik alleen aan het einde het medicijn teruggeven. Dit is voor elk individu anders. Bovendien is elke ceremonie ook anders. Je kunt de ene ceremonie zeer positief ervaren, terwijl een andere ceremonie misschien onverwerkte angsten naar boven brengt, waardoor de ene ervaring intenser is dan de andere. Op dat moment is het heel belangrijk dat je je overgeeft aan het plantmedicijn.

Je kunt ook spirituele inzichten ontvangen. Zo had ik de eer om tijdens een van mijn ceremonies een aantal vorige levens te ervaren. De ervaringen zijn zo intens dat je niet alleen beelden ontvangt, maar deze ook daadwerkelijk beleeft. Ayahuasca zal communiceren met je en geven wat je op dat moment nodig hebt. Dit kan het loslaten zijn van oude energieën, het vrijmaken van bepaalde blokkades, of inzichten in je huidige en vorige levens. Alles is mogelijk, wat het een zeer unieke ervaring maakt.

Het is als het ware een operatie van de ziel.

Grootvader San Pedro

”San Pedro heeft een zeer grondende energie.”

Het wordt vaak aangeraden om een San Pedro ceremonie te combineren met Ayahuasca. Zo kun je over meerdere dagen tijd een bredere waaier van inzichten en genezing ontvangen. De energie van Grootvader San Pedro is namelijk heel anders dan die van Moeder Ayahuasca.

De grootvader heeft een veel lossere werking. Het plantmedicijn werkt minder intens door, maar is wel 11 uur actief in kleinere golven. De grootvader zingt graag en neemt je mee naar een luchtigere interne wereld. Hij praat veel en zal je adviseren over je fysieke ervaringen. Aangezien dans heel belangrijk is voor deze energie, kan hij ook op je fysieke lichaam werken. De cactusplant wordt vaak aangeraden aan mensen die fysieke klachten ervaren. Bepaalde inzichten worden doorgegeven en vaak wordt het lichaam letterlijk losgemaakt. Hierbij kun je trillingen ervaren in bijvoorbeeld de benen. Mij werd verteld dat ik trauma en zware energie in mijn benen had opgeslagen. Toen ervaarde ik trillingen in mijn benen. Nadien voelde ik me een stuk lichter en meer in connectie met de energie in mijn ledematen.

San Pedro heeft een zeer grondende energie. Je zult je nadien scherp en aanwezig voelen in de wereld. Dit plantmedicijn werd vroeger ook in kleinere hoeveelheden genomen om bijvoorbeeld beter te kunnen jagen. Je zult je zintuigen heel duidelijk kunnen aanvoelen.

Na 6 uur wordt de ceremonie vaak geopend. Dit betekent dat, terwijl het plantmedicijn nog enkele uren in kleinere golven kan doorwerken, je mag gaan eten of connecteren met andere deelnemers. Ook eten heeft een veel intensere smaak dankzij het medicijn.

Nadien wordt ook telkens gesproken over de ervaringen die men heeft opgedaan. Het wordt aangeraden om deze op te schrijven en bij te houden. Vaak ontvangt men dagen of maanden later nog inzichten van het medicijn. Je ontvangt ook een vorm van nazorg. Dit bestaat meestal uit een bundel met informatie en advies om je ervaringen te integreren in je dagelijkse leven.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom