Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

REEKS | Handlezen in een notendop - Deel 2 Handlezen: de lijnen in je handen

Spiritualiteit
Willem De Baets
04/01/2023
REEKS | Handlezen in een notendop - Deel 2 Handlezen: de lijnen in je handen

In dit artikel gaat de auteur dieper in op het thema handlezen (palmascopie), en meer bepaald op de lijnen in je handen. Al sinds zijn jeugd was handlezer Willem De Baets gefascineerd door de waarzeggers in het woonwagenpark bij hem in de buurt. Een fascinatie die uitgroeide tot een passie. Op vandaag heeft de handlezer meer dan dertig jaar ervaring op de teller en kroop hij met liefde in zijn pen om de Bloom-lezers een beknopte introductie te geven tot het handlezen.

Geef me je hand en ik vertel je wie je bent.

Willem De Baets

Handlezen Deel 3 Willem De Baets 2023 Levenslijn

Hoewel het handlezen een mythisch en ongrijpbaar karakter kent, kan in feite iedereen deze eeuwenoude leer in de vingers krijgen. Een gezonde dosis nieuwsgierigheid en een flinke portie doorzettingsvermogen zijn de enige voorwaarden om een goede handlezer te worden. De kunst bestaat erin om tussen iedere lijn, plooi, vorm en heuvel een verbinding te kunnen maken. Je dient de vorm en de kleur correct te interpreteren om zo de persoon die voor je zit goed te kunnen schetsen. Via de handen kun je een schat aan informatie bijeensprokkelen.

Elk mens is uniek, net zoals elke hand uniek is. Er is slechts één gemeenschappelijke factor: het lot en de eigen wil. Toch zijn er overeenkomsten. Voor mensen die rechtshandig zijn is de linkerhand de hand van het lot en de rechterhand de hand van de vrije wil, de evolutie of de wilskracht. Voor de linkshandigen onder ons is dit omgekeerd. Bij het lezen van de handen dien je dus beide handen in beschouwing te nemen.

Er bestaan verschillende handleesmethodes, maar palmascopie is veruit de bekendste. In de volksmond wordt deze methode ook wel ‘zigeuner handlezen’ genoemd. Palmascopie is het lezen van de handpalm, met de daarin voorkomende lijnen, bergen, kleuren en vorm van de handpalm. Je let dan vooral op de 4 hoofdlijnen die zich in de handpalm bevinden:

  1. De levenslijn
  2. De hartlijn
  3. De verstandslijn of hoofdlijn
  4. De saturnuslijn of hoofdlijn
Handlezen Deel 2 Willem De Baets visual

De Levenslijn vertrekt vanuit de holte tussen duim en wijsvinger en loopt rond de Venusberg. Deze lijn onthult bij het handlezen belangrijke informatie omtrent je jeugd, relaties, affectie en gevoelens van eenzaamheid. Elke onderbreking, verandering of eigenaardigheid in deze lijn zegt iets over de persoon in kwestie. Deze lijn brengt je leven in kaart en kan onderverdeeld worden in drie periodes: jeugd, volwassenheid en oude dag. En nee, in tegenstelling tot wat velen denken, vertelt deze lijn je niets over de levensduur.

De Hartlijn start vanaf de zijkant van de hand, net onder de pink, en loopt zo door tot net onder de wijsvinger. Deze handlijn ontsluiert je diepste gevoelens en trauma’s uit je verleden die beperkingen veroorzaken. De hartlijn geeft ook aanwijzingen op het vlak van gezondheid. Ook hier dien je alle details in de lijn goed te bestuderen en vervolgens te interpreteren.

De Verstandslijn vangt aan net boven de levenslijn en loopt helemaal naar de andere kant van de handpalm. De verstandslijn is een lijn die – zoals de naam doet vermoeden – vooral de intellectuele vaardigheden van de persoon in kwestie in beeld brengt. De lijn kan verschillende richtingen uitgaan. Een rechte lijn wijst op een rationele persoonlijkheid, terwijl een schuine lijn die onderaan eindigt een persoon aanduidt met kennis van thema’s zoals psychologie en opvoedkunde.

De Saturnuslijn vertrekt vanonder de middelvinger en loopt richting de pols. Het is uitzonderlijk als deze lijn een volledige weg aflegt. Meestal wordt de Saturnuslijn onderbroken of stopt ze zeer abrupt. Deze lijn dient tijdens het handlezen gecombineerd te worden met de andere hoofdlijnen om een beter inzicht te verkrijgen. Deze lijn geeft een inkijk in hoe het gesteld is met je eigenwaarde en zelfvertrouwen.

  • Wanneer zich aan het begin van de Saturnuslijn eilanden of schakels en/of neergaande lijntjes aftekenen, geeft dit doorgaans aan dat de geborene op het vlak van studies op weinig steun of feedback van de ouders of opvoeders kan rekenen.
  • Zijn zowel de Saturnuslijn als de Hartlijn eerder kort, dan gaat de betrokkene gebukt onder twijfels en minderwaardigheids­gevoelens, die zowel bewust als onbewust bij momenten de kop opsteken.
  • Hoe langer de Saturnuslijn, hoe groter het zelfvertrouwen en hoe beter de persoon emotionele problemen of moeilijke omstandigheden het hoofd kan bieden. Maar indien er zich tijdens de jeugdjaren problemen hebben voorgedaan en de lijn toch tot aan de Saturnusberg reikt, hebben we te maken met een heel sterke persoonlijkheid die hard aan zichzelf heeft gewerkt.

In de Bloom Shop: Cursus Handlezen voor Iedereen

Cover handlezen voor iedereen willem de baets

Het boek ‘Handlezen voor iedereen’ van handlezer en auteur Willem De Baets bundelt maar liefst 40 jaar praktijkervaring. Op een heldere en toegankelijke manier deelt Willem in deze cursus de basisbeginselen van het handlezen met de lezer. Deze cursus zoomt in op de verschillende handtypes, het uitzicht van de hand, de lijnen in de hand (zowel de primaire als de secundaire), de bergen en tekens in de hand en op de vingers en nagels.

Ook als e-book verkrijgbaar.

Auteur: Willem De Baets
Productcode
: BELA4593
Prijs
: €15,00
Pagina's
: 66

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom