Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

Singing Drum Joost Kuijpers werd geroepen door de Spirit van de Drum

Spiritualiteit
Bloom
15/06/2024
Singing Drum Joost Kuijpers werd geroepen door de Spirit van de Drum

Niet zo ver over de grens, op het Nederlandse eiland Goeree-Overflakkee, woont de sjamanistische healer Joost Kuijpers met zijn gezin. Zijn spiritnaam is Singing Drum en dat is niet voor niets. “Ik geef geboorte aan medicijndrums. Dat zijn sjamanistische healing trance drums, maar door de manier van bouwen en de combinatie van de verschillende materialen, worden de drums een medicijn. Een Peruaanse sjamaan die ooit bij me te gast was voor een heilige plantmedicijnceremonie verwoordde het zo en dat voelt heel juist.”

Je medicijndrum helpt je om je te verbinden met alles om je heen.

Joost Kuijpers

Joost volgt het sjamanistische pad intussen zo’n 25 jaar. Tijdens een trancereis jaren geleden werd hij geroepen door de Spirit van Drum. “Ik zei mijn twee banen op en stelde mijn lichaam beschikbaar aan de spirits. Ik startte Drumcirkels.nl op, begon drumcirkels te organiseren en drums te maken.”

Iedere maand organiseert Joost ‘Heal de Healer’ drumcirkels in zijn yurt, of buiten rond het vuur in de tuin en daarnaast ook op uitnodiging op locatie. Deze drumcirkels zijn ‘healing circles’ en de drummers worden daarin uitgenodigd om zelf te oefenen met de helende energie van Drum, zowel om te geven, als om te ontvangen. “Want Drum zoekt, vindt en opent blokkades en dat kan iedereen”, zegt Joost daarover.

Je eigen medicijndrum

”Als je de Drum laat zingen, kan die zich met alles verbinden. In het centrum van het web hoef je alleen maar te ontvangen.”

Joost begeleidt ook anderen om hun eigen medicijndrum geboren te laten worden en te leren gebruiken, tijdens drumbouwdagen of -weekends. Er wordt gewerkt op sjamanistische wijze: met ceremonies voor de kennismaking tussen het dier, de boom en de hoeder (de bouwer), de inwijding van de Drum en de kennismaking met de Spirit van jouw Drum. Ook voor de drumbouw komt hij graag op locatie.

In de medicijndrums die ik bouw zit veel. Niet alleen de krachten en levenservaring van het individuele dier waarvan de huid gebruikt wordt, ook de krachten van de familie. Het hout van de boom geeft ook zijn eigenschappen aan de Drum. In het centrum verwerk ik vaak een edelsteen of een krachtsteen, om de intentie van de drummer te versterken. Het spannen van deze drums is als het weven van een web met de steen als spin. Als de drummer die vastheeft en de Drum laat zingen, kan die zich met alles verbinden. In het centrum van het web hoef je alleen maar te ontvangen.”

Ik dank dier en boom ceremonieel voor ik begin en reinig alles met Floridawater en salie. In elke drum zit mijn energie en de energie van Vajrapani, mijn geboorteboeddha. Ik reciteer zijn mantra ‘Om benza pani hung’ tijdens het bouwen en voeg die energie toe. Hierdoor helpen de drums jou en anderen te helen en verbetert je karma.”

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie
Lees Bloom 5 2024 hier!

Abonneer je nu op Bloom tijdschrift

  • >

    Thema: fauna

  • >

    ‘Als je bewuster in het leven staat, ben je alerter en meer liefdevol aanwezig.’
    exclusief interview met Ingeborg

  • >

    Ontdek jouw spirit animal

  • >

    Sjamanistische rituelen
    maak contact met dieren en geesten uit de natuur

  • >

    Hoe beleef jij je vakantie?
    en de invloed van je sterrenbeeld

  • >

    Happy Summer Solstice
    haal het maximale uit het Kreeftseizoen

  • >

    Maak van hoogsensitiviteit jouw kracht
    + tips & tricks om ermee te dealen

  • >

    Maak kennis met Joost ‘Heal de Healer’
    'Je medicijndrum helpt je om je te verbinden met alles om je heen.’

  • >

    Wat leert jou de horoscoop van jouw huisdier?

  • >

    en zoveel méér

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom