Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

De Volle Maan van 17 oktober 2024 • Wat ben jij aan het afronden?

De Volle Maan van 17 oktober 2024 • Wat ben jij aan het afronden?

Leven volgens het ritme van de natuur en daarbij aandacht hebben voor de maanfasen kan je leven verrijken op een misschien wel onverwachte manier. Je ziet meer en meer hoe alles met elkaar verbonden is en leert daarbij gebruik maken van de energie van het moment. Op donderdag 17 oktober om 13.27 uur is het opnieuw Volle Maan. Volle Maan staat o.a. voor loslaten en transformatie. Wat ben jij aan het afronden?

Het ritme van de natuur

Leven volgens het ritme van de natuur, volgens de seizoenen en de maanfasen, en verbinden met de kracht van de Aarde en het Universum - het hoort bij een manier van leven. Natuurgeloof, hekserij, wicca, … Misschien hoeven we er niet altijd een naam op te kleven. Het tijdloze van deze diepere mystiek die boven en beneden met elkaar verbindt, is allesomvattend en er lijkt niets te zijn dat de eeuwen aan verzamelde wijsheid kan omspannen.

Hoe ik er zelf mee omga? Wat ik vind en leer, gebruik ik als fundament, met wat ik voel en ervaar, bouw ik aan de manier waarop ik zin geef aan het leven.

Leren werken met de maanfases zag ik zelf in het begin vooral als iets praktisch. Als je met rituelen en energie werkt, zoek je tools die je handelingen en intenties kunnen versterkten. Elke maanfase heeft haar eigen specifieke kracht, dus leer je je rituelen af te stemmen en te plannen. Het was net als autorijden: in het begin dacht ik na over elke stap, maar na verloop van tijd zaten de maanfasen zo in mijn vingers dat mijn systeem de flow als vanzelf overnam. De Nieuwe Manen begonnen samen te vallen met het starten van dingen en tijdens de Volle Manen ging het als vanzelf over loslaten en transformeren. Synchroniciteit hierin begon een vanzelfsprekendheid te worden en het is toen dat ik echt van deze vorm van spiritualiteit ging houden.

Als je met rituelen en energie werkt, zoek je tools die je handelingen en intenties kunnen versterkten. Elke maanfase heeft haar eigen specifieke kracht, dus leer je je rituelen af te stemmen en te plannen.

Volle Maan

Kernwoorden voor de Volle Maan: loslaten, vervulling, voltooiing, afscheid, transformatie, dankbaarheid.

”Een reflectiemoment geeft je de ruimte en de tijd om stil te staan bij alles wat de voorbije cyclus je heeft gebracht.”

Op donderdag 17 oktober 2024 om 13.27 uur is het opnieuw Volle Maan. De dagen ervoor, de dag zelf en de dagen erna kan je de invloed ervan voelen. Je hoeft het niet elke keer even intens te voelen. De mate van intensiteit heeft dikwijls te maken met hoe jij jezelf voelt én met wat je met de energie van de maanfase doet.

Sommige Volle Manen passeren (bijna) zonder extra gewaarwordingen. Je zit op dat moment misschien in het midden van een bepaald groeiproces en loslaten en voltooien horen (nog) niet bij de stappen die je aan het zetten bent. Of misschien zit je in een goede flow, je bent in balans en het leven stroomt – je hebt niet altijd evenveel nood aan zingeving en antwoorden op levensvragen.

Andere Volle Manen vragen voluit aandacht. Als je iets aan het afronden bent, een project (klein) of een levensfase (groot), dan is de Volle Maan het ideale moment om daarover te reflecteren. Een reflectiemoment geeft je de ruimte en de tijd om stil te staan bij alles wat de voorbije cyclus je heeft gebracht. Je geeft dit bewust aandacht en daardoor stuur je er energie naartoe, jouw unieke zielsenergie. Dit is voldoende om een verbinding tot stand te brengen met de energie van de Volle Maan.

De kracht van een ritueel

Zo’n reflectiemoment kan je uitbreiden met een ritueel om extra kracht te geven aan je intentie, afronding en voltooiing. Ik hou er ontzettend van om bijzondere rituelen vorm te geven en daarmee op een diepgaande manier te connecten met het Universum, de zielen en energieën rondom mij. Toch voeg ik daar graag aan toe dat het zeker niet elke keer groots opgezet hoeft te zijn. Een ritueeltje in jezelf, zonder attributen of franjes, kan op de meeste momenten voldoende zijn. De hoge frequentie van eenvoud en puurheid is immers niet te onderschatten.

Maar minstens enkele keren per jaar mag het wel met alles erop en eraan. Wanneer je voelt dat je op een kantelpunt staat en wanneer het juiste moment en de juiste plek zich als vanzelf aandienen, kies dan voor een ritueel dat je nooit meer vergeet.

Kies bewust elementen uit voor je ritueel

Kies telkens minstens één erg persoonlijk iets om toe te voegen. Dat kan eender welk voorwerp zijn, een tekst of zelfs een bloem of kruid.

Deze elementen kan je altijd als basis gebruiken:

  • edelstenen - je kan intuïtief een edelsteen kiezen of specifiek kiezen voor een edelsteen die loslaten en transformeren ondersteunt. Bergkristal (zuiverend), rozenkwarts (liefde en zelfliefde) en amethist (beschermend) vormen samen de Gouden Driehoek. Het is een mooie combinatie die past bij elk ritueel;
  • essentiële oliën - je kan intuïtief een essentiële olie kiezen of specifiek kiezen voor een olie die loslaten en transformeren ondersteunt. Frankincense heeft een kruidige en warme geur en helpt je verbinden met je hogere zelf en het Universum; Roos boost je zelfliefde en helpt je geven en ontvangen van liefde in balans te brengen.

(lees verder onder de afbeelding)

Hoe astrologie nog meer betekenis kan geven

”Het sterrenbeeld Ram is het dierenriemteken dat bekendstaat om zijn gedrevenheid, moed en ook wel impulsiviteit.”

Volle Maan in Ram 2024

Deze Volle Maan staat in het vuurteken Ram. De vurige Ram, hoe cliché het ook mag klinken, helpt je om de transformaties die je doormaakt, krachtig neer te zetten. Deze Volle Maan in Ram verschijnt aan de hemel terwijl de bladeren steeds meer van de bomen vallen. Wees je bewust van het symbolische loslaten en verdiep van daaruit je intentie voor deze maanfase.

Het sterrenbeeld Ram is het dierenriemteken dat bekendstaat om zijn gedrevenheid, moed en ook wel impulsiviteit. De Ram vraagt - en dwingt je bijna - om verschillende perspectieven uit te proberen en gedurfde stappen te zetten. Het is immers het nemen van (berekende) risico's dat je horizon soms exponentieel vergroot. Tegelijkertijd staat de Zon in het teken Weegschaal, wat je eraan herinnert dat balans altijd het fundament is, hoe groot het avontuur dat je aangaat ook is.

De Supermaan van oktober 2024

De Maan volgt geen perfecte cirkelbaan om de Aarde, maar eerder een elliptische (ovaalvormige) baan. Hierdoor varieert de afstand tussen de Maan en de Aarde constant. Dit verklaart waarom de Maan soms klein lijkt en op andere momenten juist groter. Tijdens een Supermaan bevindt de Maan zich dichter bij de Aarde, waardoor ze helderder schijnt en groter oogt. Tijdens een Volle Maan is het effect van deze 'Supermaan' nog groter, en niet alleen visueel! Ook de energie en haar invloed zijn sterker dan normaal. De eigenschappen van het sterrenbeeld waarin de Maan zich op dat moment bevindt, in dit geval Ram, komen bovendien krachtiger naar voren.

De vurige Ram, hoe cliché het ook mag klinken, helpt je om de transformaties die je doormaakt, krachtig neer te zetten. Deze Volle Maan in Ram verschijnt aan de hemel terwijl de bladeren steeds meer van de bomen vallen. Wees je bewust van het symbolische loslaten en verdiep van daaruit je intentie voor deze maanfase.

Over Nathalie De Jongh


Nathalie De Jongh is redacteur bij Bloom, co-founder van Magic Moments en Tarotist.

Ze schreef het kinderboek 'De reis van Leloo' (2019) en samen met Angélique Windey de 'Magic Guide' (2023).

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2024-2025, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom